Amusement

Programmering De Tamboer 10 april t/m 16 april 2023

Jeroen Leenders| Theatertour

Maandag 10 april | 16.00 uur | cabaret

Slechts af en toe duikt Jeroen op in een theater om zich te tonen aan het grotere publiek. Ondanks zijn bescheiden bekendheid heeft Jeroen een ware cultstatus binnen de Belgische en Nederlandse comedy-scene.

Meestal is hij te vinden in comedyclubs in het binnen- en buitenland, in line-up shows en met eigen projecten, zowel in het Engels als in het Nederlands. Hij staat erom bekend de moeilijkste thema’s subtiel als een beul te behandelen. Toch tracht hij iedereen voor de hele trip aan boord te houden.

Omdat deze doorwinterde comedian een ongekend oeuvre heeft klaart hij deze klus zonder vastomlijnd plan. Het enige wat Jeroen meebrengt is een handvol onderwerpen die hij die dag relevant vindt.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

 Max van den Burg| Cultureel erfgoed

Maandag 10 april| 19.00 uur | cabaret

Buiten woedt een culturele oorlog en Max zit binnen op de bank te radicaliseren. Van al die schreeuwende wappies en wokies op links en rechts wordt hij radicaal midden. Max verlangt maar één ding: Wolter Kroes zijn.

Max geniet van zijn kleine wereldje van poepluiers, natte doekjes en koken met vrienden. Hij verdedigt zijn parkeerplaats als een “redneck on steroids”. Ondertussen wacht Max tot alles overwaait, terwijl zijn buik én de overwaarde op z’n huis rustig doorgroeien. Als het nog overwaait ten minste.

Max van den Burg presenteert met Cultureel Erfgoed een dynamische one-man cabaretshow vol grappige types, scherpe interactie, mooie muziek en rake persiflages. Een show over vooruitgang, nostalgie en aanpassing(on)vermogen in altijd veranderende tijden.

Tickets & info:  www.detamboer.nl

 

The Mousetrap | Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel e.a.

Woensdag 12 april | 20.00 uur | toneel

Agatha Christies legendarische moordmysterie is na twintig jaar terug van weggeweest! Door aanhoudende sneeuwval zit een aantal gasten opgesloten in het pension Monkswell Manor. In de omgeving is een moord gepleegd. De politie vermoedt dat de dader zich in het pension verstopt.

De spanning loopt op wanneer er een tweede slachtoffer valt. Plotseling lijkt iedereen een motief te hebben. Niemand kan het pension verlaten door de sneeuwstorm, maar ook de moordenaar niet…

Laat je bedriegen en plagen in dit meesterlijke moordmysterie vol plotwendingen met Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Danny Westerweel, Xander van Vledder, Guusje te Pas en Bob Ott.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

 Daniël Lohues| Nieuwe voorstelling

Donderdag 13 april| 20.00 uur | cabaret | UITVERKOCHT

Het is weer zover: Daniël komt met een nieuwe voorstelling naar Hoogeveen. Boordevol nieuwe liedjes, lievelingsnummers uit de succesvolle Allennig-serie en van zijn andere prachtige platen. Daniël begeleidt zichzelf op de vleugel, gitaar, banjo of mandoline.

Als een hedendaagse troubadour trekt Daniël Lohues al meer dan vijftien jaar langs de Nederlandse theaters met zijn unieke verhalen en tijdloze liederen. Hij kijkt met humor en vol muzikaliteit verder dan zijn neus lang is, op zoek naar zichzelf. Kom binnen in de bijzondere wereld van Daniël Lohues.

Meer info: www.detamboer.nl

 

The African Mamas – Fotograaf Wim Lanser

The African Mamas | Graceland The Concert

Vrijdag 14 april| 20.00 uur | show

Beleef het fantastische concert van aanstichter en dirigent Paul Simon opnieuw met de prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit van The African Mamas.

In de jaren ’80 kreeg Paul Simon een cassettebandje van Gumboots in handen. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon deed hem denken aan de opwindende rock-‘n-roll beginjaren. Kort daarna maakte Paul samen met Afrikaanse artiesten het fantastische Graceland.

De anti-apartheidsbeweging was niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak in deze politiek turbulente tijd. Hij werd het mikpunt van kritiek, terwijl grote sterren kritiekloos bleven optreden.

The African Mamas brengen een onvergetelijke muzikale belevenis rondom deze opwindende mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse pop. De sensatie die het grote publiek kennis liet maken met de bijzondere Soweto-sound.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

The Shamrock Tenors | Irish vocal harmony

Zaterdag 15 april| 20.00 uur | muziek

Maak kennis met de nieuwste Noord-Ierse sensatie The Shamrock Tenors, een vijfkoppige harmonie- en multi-instrumentale groep. Hun missie? Hun favoriete traditionele Ierse liedjes aan een nieuw, wereldwijd publiek laten horen. Dat doen ze door traditionele Keltische melodieën te combineren met opwindende moderne close-harmony zang. Ze worden daarbij begeleid door een zeskoppige band.

The Shamrock Tenors werd in 2018 opgericht en trad al voor publiek op meer dan vier continenten op. De groep bestaat uit leden die eerder te zien waren in West End-shows zoals Les Misérables en in Ierse danskampioenschappen. Hun debuutsingle kwam in 2020 op nummer 1 in de iTunes World Music Charts, een cover van het iconische Grace.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

 Komt een vrouw bij de dokter | Naar de bestseller van Kluun

Zaterdag 15 april| 20.15 uur | toneel

Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie Brouwer en Marie Louise Stheins brengen de aangrijpende liefdesgeschiedenis uit de bestseller van Kluun op de planken. Na 1,2 miljoen verkochte boeken en een filmbewerking heeft Kluun zijn zegen gegeven voor de theaterbewerking. Na de theaterwerking Bonita Avenue, schreef Koen Caris het verhaal over twee strijdlustige, imperfecte mensen wiens liefde tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan.

Het gaat Stijn voor de wind, tot het moment waarop de liefde van zijn leven Carmen de diagnose borstkanker krijgt. Tijdens haar behandeling vlucht de overspelige Stijn in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Een aangrijpende voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoel, afscheid en het vinden van humor wanneer de dood nadert.

Tickets & info: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen