Algemeen

Jongerentelefoon Hoogeveen blijft bereikbaar

De Jongerentelefoon Hoogeveen startte in november. Juist in deze tijd van een nieuwe lockdown kan het zijn dat jongeren even van zich af willen praten of met iets zitten wat zij graag willen delen. Dat kan via de Jongerentelefoon.

Jongeren tussen de 16 en 27 jaar komen in hun (jong)volwassen leven voor van alles te staan. Dat is niet voor iedere jongere even vanzelfsprekend. Ineens moet je van alles regelen op het gebied van werk, opleiding en geldzaken. Je krijgt te maken met relaties, gevoelens, op jezelf wonen, je draai vinden en meer. Soms kan een luisterend oor daarbij helpen en zeker in coronatijd ligt eenzaamheid op de loer.

De medewerkers van de Jongerentelefoon Hoogeveen helpen jongeren graag op weg, zodat zij weten waar zij moeten zijn of hoe zij iets aan kunnen pakken. Je verhaal kwijt kunnen, is vaak al een deel van de oplossing. “Jongeren bellen of appen makkelijker met ons dan dat zij een afspraak maken. We hebben al veel contact via sociale media met jongeren en de Jongerentelefoon voorziet ook in een behoefte, merken wij”, aldus één van de jongerenwerkers van SWW.

De Jongerentelefoon Hoogeveen van Stichting Welzijnswerk is op werkdagen bereikbaar tussen 9 en 17 uur, ook via WhatsApp. Het nummer is 06 260 50 251.

Geef een reactie