Algemeen

Landelijke boerenprotesten komen op gang

Hoogeveen – Vanaf de waddeneilanden zijn de eerste boeren vanavond al vertrokken richting Den Haag om actie te voeren. Ook rondom Hoogeveen zijn veel medestanders die morgen actie gaan voeren en naar Den Haag vertrekken.

Voor degenen die morgen ook de weg op moeten is het advies om de verkeersmeldingen in de gaten te houden. Er zijn diverse meldingen via whats appgroepen dat  actievoerende boeren  de snelweg op willen rondom Hoogeveen. De politie gaat handhavend optreden als actievoerende boeren dinsdag met hun tractoren de snelweg op gaan. De politie benadrukt er niet op uit te zijn om boetes uit te delen en het recht op demonstreren niet te ontnemen. Maar volgens een politiewoordvoerder moet de politie voor de veiligheid van andere weggebruikers en die van de boeren zelf, hun van de snelweg weg af halen als ze dit wel doen.

Duizenden boeren uit het hele land gaan op 1 oktober met hun trekkers naar Den Haag rijden. Ze zijn er klaar mee dat ze overal zomaar de schuld van krijgen. Ook  boeren en toeleveringsbedrijven uit de omgeving van Hoogeveen zullen deelnemen aan de acties.

De protestactie is opgezet door onder ander boze boeren die vinden dat ze ten onrechte worden neergezet als  milieuvervuilers en mensen die slecht met hun dieren omgaan. Druppel die de emmer deed overlopen was het voorstel van D66 om de veestapel te halveren om zo de uitstoot van stikstof te beperken.  Ook  boeren en toeleveringsbedrijven uit de omgeving van Hoogeveen, waaronder Van Triest veevoeders nemen deel aan de actie volgende week. Laatstgenoemde heeft een aantal vrachtwagens van hun vloot al voorzien van actie leuzen met de tekst: Den Haag: Koester onze boeren! Overigens kunnen de boeren op veel sympathie rekenen vanuit de bevolking voor de acties zolang deze vreedzaam verlopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen