Sport

Seniorensport nieuwsbrief november

Hoogeveen – Hierbij ontvangt u de elfde nieuwsbrief seniorensport uit 2021 van gemeente De Wolden en Hoogeveen. Met deze maandelijkse nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de verschillende sport- en beweegactiviteiten die binnen beide gemeenten plaatsvinden. Tevens willen wij u informeren over onder andere het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Oldstars Korfbal bij kv Elko Afgelopen september is korfbalvereniging Elko succesvol gestart met een afdeling ‘Oldstars Korfbal’. Elke maandagmorgen wordt er fanatiek getraind onder de bezielende leiding van begeleidster / trainster Jeanette Smit. De training begint altijd met een “gezellig bakkie koffie of thee” voor de deelnemers. Tijdens de nazomer werd er nog lekker buiten gekorfbald op het veld van de club, maar inmiddels is men ‘naar binnen’ gegaan in de plaatselijke sporthal. Bij de training wordt veel aandacht besteed aan een goede en degelijke warming-up; erg belangrijk ter voorkoming van blessures. Daarna enkele uitdagende oefenvormen, en als hoogtepunt natuurlijk een partijtje waarbij dus niet gerend mag worden! Het leuke is dat bij de groep een aantal spelers is aangesloten zonder korfbal-verleden. Voor hen een volledig ‘nieuwe’ sport dus, maar door de laagdrempelige manier van aanbieden heel erg toegankelijk.

Belangstelling? kom gerust op maandagmorgen tussen 09.30 en 11.00 u een kijkje nemen in sporthal De Brug te Elim, of stuur een mailtje naar bestuur@kvelko.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: