Luke Millar versterkt HZVV selectie vanaf seizoen 2018-2019

Hoogeveen – Luke Millar is opgegroeid in Enschede en op zijn 14e levensjaar gescout door FC Groningen. Hij heeft daar twee seizoenen gespeeld in de B-jeugd. Door, onder andere, blessures ging hij daar weg en heeft hij een jaar bij Vogido Enschede gespeeld, om vervolgens voor SC Cambuur te gaan spelen. Daar is hij als tweedejaars A-junior doorgestroomd naar Jong Cambuur. Dit seizoen heeft hij met Jong Cambuur de beker gewonnen.

Luke is een vleugelaanvaller die erg snel en fysiek sterk is. Hij kan een goede voorzet afleveren en heeft een goede actie in huis. ‘Ik heb zelf ook een neusje voor de goal en een goed rendement. Tot op heden heb ik vol voor voetbal geleefd en dat was dan ook mijn dagelijkse focus’. Luke trainde een tot twee keer per dag en deed daarnaast geen school. Hij werkt op dit moment bij een callcenter in Leeuwarden voor Ziggo en doet dat naast het voetballen. ‘Aankomend jaar ga ik de HBO-studie sportkunde in Groningen oppakken en dat is goed te combineren met voetballen in Hoogeveen’.

‘Ik heb voor HZVV gekozen omdat het plaatje dat men heeft geschetst heel goed klopte. Daarnaast is het goed te combineren met mijn studie. Ook de mensen en de warmte die ik sinds dag één heb gevoeld vond ik fijn’.

‘Ik verwacht komend seizoen mezelf te ontwikkelen en een sleutelspeler te worden voor HZVV 1. Het teambelang staat voorop en ik wil prijzen pakken en het hoogst haalbare bereiken met de club. Persoonlijk wil ik daar met veel goals en assists mijn steentje aan bijdragen en denk dat ik daar de kwaliteiten ook zeker voor heb’.