Algemeen

Cultuurfonds Drenthe steunt 27 projecten voor € 85.206

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste vergadering van 2021 € 85.206 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 27 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Het Cultuurfonds Drenthe werkt aan de hand van landelijke richtlijnen. Bijdragen worden beschikbaar gesteld voor bijzondere activiteiten van en voor amateurs en vrijwilligers. Voor activiteiten van en voor inwoners van de gemeente Tynaarlo kan het Cultuurfonds Drenthe een bijdrage uit het Jenny Vrieling Fonds beschikbaar stellen. Meer informatie is te vinden op http://www.cultuurfonds.nl/drenthe.

In 2021, op 25 juni, 24 september en 17 december behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe nieuwe aanvragen, die tot 6 weken vóór die datum kunnen worden ingediend.

In de gemeente Hoogeveen krijgen IVN, Instituut voor Natuureducatie  afdeling Hoogeveen subsidie voor aankoop apparatuur (audio/video/foto-opname) Geluid-lokapparatuur voor huiszwaluwen voor huiszwaluwtillen.
Daarnaast krijgt Vereniging voor Natuurbescherming  Drenthe Zuidwolde en omstreken; STUIFZAND subsidie t.b.v. natuurstudie/educatieve activiteiten

Geef een reactie