RSG Wolfsbos realiseert ‘Lokaal van de toekomst’

RSG Wolfsbos heeft het ‘Lokaal van de toekomst’ gerealiseerd in het brugklasgebouw van locatie Groene Driehoek. Een ultra-flexibele ruimte die aansluit bij de veranderende leeromgeving van leerlingen. Met de nieuwe inrichting speelt RSG Wolfsbos in op de ontwikkelingen binnen het onderwijs en beschikt de school over een leeromgeving die klaar is voor de veranderende en toekomstige manier van leren.

Zwanet Haveman, teamleider onderbouw bij RSG Wolfsbos licht toe: “Het onderwijs binnen RSG Wolfsbos is volop in ontwikkeling. Denk daarbij aan de invoering van de flexuren op locatie Groene Driehoek (mavo, havo, vwo) en daltonkoers binnen het vmbo en praktijkonderwijs. De lesstof wordt deels digitaal aangeboden en de manier van lesgeven verschuift van klassikaal naar persoonlijk en projectmatig. Ook krijgen alle nieuwe brugklasleerlingen een laptop van school in bruikleen. Het geheel vraagt om een andere kijk op de leeromgeving. We zijn die uitdaging aangegaan en kwamen, in samenwerking met projectinrichter Eromes, tot een vernieuwende leeromgeving die klaar is voor de veranderende én toekomstige manier van leren. Naast de flexibiliteit, duurzaamheid en ergonomie is er veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld sfeer, moderne kleuren en variëteit aan materialen.”

Deze week worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd en begin februari wordt het ‘Lokaal van de toekomst’ in gebruik genomen. Tijdens de Open Dag op vrijdag 24 januari is iedereen van harte welkom om alvast een kijkje te komen nemen.