Voetballiefhebbers missen het Protos Weering toernooi

Hoogeveen – Normaliter hadden vanavond in de verschillende sporthallen de eerste voorrondes van het befaamde Protos Weering toernooi worden afgewerkt. Maar dit jaar blijft het stil in de sporthallen. Dit tot groot verdriet van de vele supporters en liefhebbers.

De organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi heeft in september besloten dat de 44e editie 2020/2021 niet doorgaat in verband met de coronacrisis. Dat maanden later Nederland in een gedeeltelijke Lock down zit was toen nog niet te bevroeden

De organisatiecommissie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi was in september al unaniem van mening dat het toernooi geen doorgang kon vinden. ,,Het zal voor niemand een verrassing zijn dat we tot dit besluit zijn gekomen,” zegt voorzitter van de organisatiecommissie Gradus Zwiers. ,,We waren er snel uit en we hebben dit besluit unaniem genomen.” De organisatie achtte het onmogelijk om aan de toenmalige richtlijnen te kunnen voldoen, die maanden later nog eens veel strenger zijn geworden. Bij het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi, komen elke editie ruim 20.000 toeschouwers op af. ,,Het is erg jammer, maar dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen.”

Een 44 ste editie zonder publiek was in september ook al geen optie voor de organisatie. ,,Een Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zonder publiek is ondenkbaar. Het toernooi is juist groot geworden dankzij de sfeer van het publiek. Het is uitgesloten dat we voor lege tribunes zouden gaan spelen.” Het wordt daardoor een rustig najaar voor de organisatie van het populaire zaalvoetbaltoernooi. De 44 ste editie zal nu eind 2021 en begin 2022 gehouden worden. ,,We hopen dat het dan weer kan,” stelt Gradus Zwiers.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord