Sport

Provinciale Kampioenschap turnteams Drenthe

Zaterdag 13 mei jl. waren de finale turnwedstrijden van Drenthe. Deze werd gehouden in sporthal Koedijkslanden in Meppel. Olympia mocht met vier teams deelnemen aan deze wedstrijd.

 

De meisjes van niveau 7 begonnen in de eerste wedstrijd bij de balk. Ze waren best wel zenuwachtig, maar hebben allemaal netjes geturnd. Op sprong hebben Ella Brondijk en Kirsten Klaster een nieuwe sprong gesprongen en deze ging heel goed. Op de vloer turnde dit team mooie nette oefeningen. Als laatste toestel turnden zij op de brug ongelijk, waar ze wat punten hebben laten liggen. Dit team eindigde in hun categorie als vierde.

Ook in deze wedstrijd turnden de meiden van niveau G. Zij startten hun wedstrijd op de airtrack. Hun eigen gemaakte dansjes of zelfgekozen muziek konden ze nogmaals aan het publiek tonen. Dit ging bij de een beter, dan bij de ander. De overslag over de pegasus ging bij iedereen goed. Bij de brug ongelijk liet Louise Gosker zo’n mooie oefening zien, dan ze het twee na hoogste cijfer van iedereen behaalde, een 11.05. Het laatste toestel balk lieten deze meiden ook stabiele oefeningen zien en behaalde mooie cijfers. Zij eindigden op het podium, op de derde plaats.

Julia Busman, Dani van Trigt en Sterre Veldman hadden super veel zin in de wedstrijd. Ze vormde een team met Liz van FC Meppel bij niveau 6. We begonnen met balk wat ze erg spannend vonden. Dani bleef staan en is niet van de balk gevallen. Sterre en Julia moesten de balk helaas verlaten, maar hadden een prima score. Vervolgens gingen de meisjes van niveau 6 naar lange mat waar de meiden mooie overslagen geturnd hebben. Ze hadden een nette oefening met hele hoge scores. Op sprong liet Sterre een mooie hoge salto zien. Julia had een hele mooie zweefrol en Dani deed een arabier op het verhoogde vlak. Als laatste hadden wij het onderdeel brug ongelijk. Hier hadden de meiden veel zin in. De meiden hebben veel plusjes geturnd en dus een hoge D-score. Ze turnde de oefening alledrie mooi achter elkaar door en dus weinig aftrek. De prijsuitreiking was erg spannend. Ze hadden geen hoge verwachtingen, maar met het team hebben ze een 2e plaats behaald. Het was een super gezellige wedstrijd met een mooi resultaat. Aan de andere kant van de zaal begonnen de meiden van niveau F op de vloer. Zij turnden wisselde oefeningen en Sanne van Dam verbaasde zich over haar salto, dat ze nu ruimte over had. Op sprong turnde Florien Epping een keurige overslag en Sophie Spit een ½ in ½ uit tot stand. Op de brug ongelijk turnde Esra Otten zo’n mooie oefening dat de jury even moest nadenken of ze iets af te trekken hadden. Na deze drie toestellen stonden de meiden op een derde positie, deze wisten ze helaas niet vast te houden. Waar ze de andere wedstrijden hoog wisten te scoren op dit onderdeel balk, lukte dat helaas nu niet. Zij eindigden als vijfde in hun categorie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen