Inwoners Hoogeveen vaker slachtoffer van cybercrime

Hoogeveen: Ten opzichte van andere Nederlanders zijn Drenten relatief vaak slachtoffer van cybercrime. Per 10.000 inwoners zijn sinds januari dit jaar 3,7 cybermisdrijven geregistreerd bij de Drentse politie, terwijl dit landelijk op 2,7 incidenten per 10.000 inwoners ligt. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat de meest recente politiecijfers over 2020 analyseerde. 

Het aantal cybercrime-meldingen is, in verband met de corona-uitbraak, (in de eerste vijf maanden van 2020) sterk toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. In heel Nederland is het aantal meldingen bijna drie keer zo groot als een jaar eerder. Door een afname in het aantal woninginbraken waren er in mei zelfs meer slachtoffers van cybercrime dan van woninginbraak.

Inwoners Hoogeveen vaker slachtoffer

Van alle Drenten waren inwoners van de gemeente Hoogeveen relatief vaker het slachtoffer van cybercrime. In 2020 werden daar tot en met mei 6,1 meldingen gedaan per 10.000 inwoners. In Emmen worden relatief gezien de minste cyberincidenten geregistreerd: 1,9 incidenten per 10.000 inwoners.

In De Wolden nam het aantal meldingen van alle Drentse gemeenten het sterkst toe ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Vorig jaar werden in De Wolden 0,4 cybercrime-incidenten gemeld per 10.000, terwijl het aantal meldingen dit jaar op 5,3 per 10.000 Woldenaren ligt.

Het complete onderzoek, met cybercrime-statistieken per provincie en gemeente, alsmede analyses van enkele deskundigen, is hier te vinden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord