foto: Pixabay
Algemeen

Afgelopen jaar ruim 2 woninginbraken per dag in Drenthe

DRENTHE – Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. In de provincie Drenthe daalde het aantal inbraken in woningen minder sterk, met bijna 3 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.  

 

Minder sterke afname dan landelijk gemiddeld

Afgelopen jaar werden er in Drenthe in totaal 976 woninginbraken geregistreerd; gemiddeld zo’n 2,7 inbraken per dag. Dit waren er 2,6 procent minder dan in 2018. Het gros van de inbraken vond binnen de provincie plaats in de gemeenten Emmen (218) en Hoogeveen (172). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Borger-Odoorn (37) en Noordenveld (39); waar het minst vaak werd ingebroken.

 

Opvallende gemeenten binnen Drenthe

Binnen Drenthe valt Noordenveld het meest op in positieve zin. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar met 45,1 procent (van 71 inbraken naar 39 inbraken). In Meppel steeg het aantal inbraken relatief gezien het meest (106,5 procent stijging), van 31 inbraken naar 64 inbraken.

 

Independer heeft voor de provincie Drenthe een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere gemeente in Drenthe in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken.

Geef een reactie