AlgemeenPolitiek

Nieuwe rotondes in Hoogeveen en lobby voor extra rijstrook A28

Hoogeveen: Binnenkort starten de werkzaamheden aan Het Haagje. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Erwin Slomp zullen woensdagmiddag 13 maart tijdens een persbijeenkomst in het Raadhuis meer vertellen over deze werkzaamheden en mobiliteit in Hoogeveen (en Drenthe). De mobiliteit in Hoogeveen en Drenthe is volop in beweging; de kruispunten Het Haagje/Wolfsbosstraat en Middenveldweg/Toldijk wordt aangepakt en omgebouwd tot rotondes. En de lobby voor de verbreding van de A28 is volop in beweging.

De VVD afdelingen Hoogeveen en Drenthe staan achter de plannen voor een extra rijstrook tussen Meppel en Hoogeveen want nu stroomt het tijdens de spits meestal vol omdat het Knooppunt Hoogeveen het vele verkeer niet kan verwerken. VVD-Statenlid Johan Baltes is voorstander van een extra rijstrook in beide richtingen want de A28 is voor het toenemende vrachtverkeer richting Noord-Europa een belangrijke doorvoerroute geworden.

In 2017 pleitte de Christen Unie al tijdens een Kamerdebat voor onderzoek naar de A28 tussen Zwolle en Hoogeveen. Minister Van Nieuwenhuizen werd verzocht om de A28 ook ten noorden van Zwolle aan te pakken. Want onderzoek door het NMCA (Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse), wees uit dat met name het traject Meppel-Hoogeveen een knelpunt zou worden, In de praktijk blijkt dit inmiddels een feit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna dagelijks vormen zich files op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen, vaak veroorzaakt door aanrijdingen in de verkeersdrukte 

3 gedachten over “Nieuwe rotondes in Hoogeveen en lobby voor extra rijstrook A28

  • Het zou ook eens een keer mooi zijn dat er verlichting komt op de A28 komende van Zwolle. De entree naar Hoogeveen is zo donker en somber, dat menigeen hier de afslag naar dit dorp niet neemt. Dit geldt overigens voor alle op en afritten naar en van Hoogeveen. Dus VERLICHTING!!!

    • Wanneer die overstekende kinderen goed uitkijken, afstanden goed inschatten, niet blind met de meute meefietsen, de mobieltjes negeren en buiten handbereik houden, niet op het verkeerde fietspad fietsen en zich aan de regels houden is er niets aan de hand toch etc. etc.?

Geef een reactie