AlgemeenPolitiek

Nieuwe rotondes in Hoogeveen en lobby voor extra rijstrook A28

Hoogeveen: Binnenkort starten de werkzaamheden aan Het Haagje. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Erwin Slomp zullen woensdagmiddag 13 maart tijdens een persbijeenkomst in het Raadhuis meer vertellen over deze werkzaamheden en mobiliteit in Hoogeveen (en Drenthe). De mobiliteit in Hoogeveen en Drenthe is volop in beweging; de kruispunten Het Haagje/Wolfsbosstraat en Middenveldweg/Toldijk wordt aangepakt en omgebouwd tot rotondes. En de lobby voor de verbreding van de A28 is volop in beweging.

De VVD afdelingen Hoogeveen en Drenthe staan achter de plannen voor een extra rijstrook tussen Meppel en Hoogeveen want nu stroomt het tijdens de spits meestal vol omdat het Knooppunt Hoogeveen het vele verkeer niet kan verwerken. VVD-Statenlid Johan Baltes is voorstander van een extra rijstrook in beide richtingen want de A28 is voor het toenemende vrachtverkeer richting Noord-Europa een belangrijke doorvoerroute geworden.

In 2017 pleitte de Christen Unie al tijdens een Kamerdebat voor onderzoek naar de A28 tussen Zwolle en Hoogeveen. Minister Van Nieuwenhuizen werd verzocht om de A28 ook ten noorden van Zwolle aan te pakken. Want onderzoek door het NMCA (Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse), wees uit dat met name het traject Meppel-Hoogeveen een knelpunt zou worden, In de praktijk blijkt dit inmiddels een feit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna dagelijks vormen zich files op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen, vaak veroorzaakt door aanrijdingen in de verkeersdrukte 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen