Poliklinieken Gynaecologie en Verloskunde volop in bedrijf

Hoogeveen – Sinds het najaar van 2018 kunnen zwangere vrouwen uit onze regio bij Treant alleen nog bevallen bij ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Alle andere verloskundige en gynaecologische hulp, zoals diagnostiek, poliklinische hulp en planbare operaties zonder langdurige opname, biedt Treant nog gewoon op alle drie locaties aan: in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal.

Vrouwen komen ten gevolge van verschillende klachten terecht op het poliklinisch spreekuur van een gynaecoloog. Vanwege bijzonderheden tijdens de zwangerschap, maar ook bij pijn in de onderbuik, verzakkings- of plasproblemen en bovenmatig bloedverlies bij de menstruatie.

Poliklinieken volop in bedrijf

‘Vrouwen kunnen te maken krijgen met allerlei soorten klachten’, vertelt gynaecoloog Robert Staal. ‘Na doorverwijzing door de huisarts komen zij terecht op ons spreekuur. We behandelen onder andere vrouwen met extreem bloedverlies tijdens de menstruatie, we plaatsen spiraaltjes en verhelpen verzakkingen van bijvoorbeeld de baarmoeder. Zwangere vrouwen kunnen op alle poliklinieken van alle ziekenhuislocaties van Treant terecht in het geval van klachten als een hoge bloeddruk, zwangerschapsmisselijkheid en ‘minder leven voelen’. Alleen wanneer blijkt dat een zwangere opgenomen moet worden, verwijzen we haar door naar ziekenhuislocatie Scheper in Emmen’, aldus Staal.

Voor- en nazorg op alle Treant-locaties

Op alle drie ziekenhuislocaties bij Treant is er een polikliniek Gynaecologie en Verloskunde. Op alle locaties kunnen patiënten terecht voor gynaecologische operaties. Voor bevallingen kunnen patiënten alleen terecht op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Voor- en nazorg voor zwangeren is er wel op alle drie locaties. Tevens zijn vrouwen – en hun partners – welkom op het spreekuur wanneer hun wens zwanger te worden uitblijft.

Geef een reactie