Minimale overwinning Noordscheschut in kansenfestijn

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Lewenborg met 1 – 2 gewonnen. In de thuiswedstrijd ging de equipe van oefenmeester Berry Zandink met 3 – 4 de bietenbrug op. In Groningen werd sportief revanche genomen. Het gat naar koploper Drenthina blijft één punt.

Noordscheschut stond afgelopen zaterdag behoorlijk gehavend aan de aftrap. Noodgedwongen moest men aantreden zonder de geblesseerde Ton Kamping. Danny Kiekebelt en Damian Smand zaten een schorsing uit en Kevin van Dalen genoot van de Turkse zonnestralen.

Noordscheschut wist wat het vandaag moest doen; winnen om in het spoor van koploper Drenthina te blijven. Noordscheschut schoot uit de startblokken. Enrico Schonewille kapte naar binnen, maar de keeper van de thuisploeg bracht redding. Amper een minuut later was Melvin Mol dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging van afstand ging over. De thuisploeg beperkte zich vooralsnog enkel tot verdedigen, loerend op een razendsnelle uitval.

In de 10e minuut kwam Mees Vos een teenlengte tekort om doeltreffend af te ronden. Na een pijlsnelle counter moest Wiebe Zinger reddend optreden. Noordscheschut gewaarschuwd. In de 18e minuut kreeg Noordscheschut loon naar werken. Een schitterende diagonale pass van Mol bereikte de pijlsnel de diepte in gesnelde Enrico Schonewille, die op zijn beurt beheerst in de verre hoek binnenkant paal raakschoot. Gezien het spelbeeld een meer dan verdiende voorsprong.

Nadat Zinger in de 20e minuut een vrije trap onschadelijk had gemaakt, volgde na een klein half uur spelen een levensgrote kans Noordscheschut. De bij vlagen onnavolgbare Enrico Schonewille snelde andermaal langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet bereikte de geheel vrijstaande Bjorn Schonewille, maar vanuit kansrijke positie verdween diens kopbal over. Toch liet de 0 – 2 niet lang op zich wachten. Want enkele minuten later verslikte de sluitpost van de thuisploeg zich bijna in de enthousiast opjagende Enrico Schonewille. Hij schoof het leer pardoes in de voeten van Jos Kroezen, die met een bekeken schot het speeltuig weergaloos vanaf veertig meter het doel in schoot.

Hierna kregen de Schutters voor de rust nog twee grote mogelijkheden voor een derde treffer. Maar een kopbal van Kevin Koster miste kracht en ook Vos wist na andermaal goed voorbereidend werk van Enrico Schonewille het net niet te vinden.

Noordscheschut liet er bij aanvang van het tweede bedrijf geen gras over groeien. De kansen regen zich aaneen. Vanuit een vrije bal van Mol kopte Koster van dichtbij naast. Enrico Schonewille zag zijn inzet stranden op de keeper en de rebound van Vos kon tijdig worden geblokt. Noordscheschut denderde voort, onvermoeibaar. Een inzet van Robin Sikken in de korte hoek werd met de nodige moeite gekeerd. Enkele minuten later was Bjorn Schonewille het eindstation van een goedlopende aanval. Voordat Schonewille frank en vrijstaand kon intikken werd hij gevloerd. Wonderwel weigerde de verder prima leidende leidsman een strafschop toe te kennen.

Een oude voetbalwet trad in werking. Wanneer je zelf niet weet te scoren, dan doet de tegenstander het wel. Na een uur spelen bracht Tom Katgert vanuit het niets de spanning terug in de wedstrijd, door geheel vrijstaand Zinger in de verre hoek te verschalken. Amper een minuut later was de marge bijna weer twee treffers. Na een voorzet van Ramon Brakel kopte Koster naar de grond, maar zijn inzet verdween rakelings over de deklat. Aan de andere zijde bracht Zinger adequaat redding toen een tegenstander kansrijk voor zijn doel opdook.

Ondanks dat de spanning terug was in de wedstrijd bleef Noordscheschut de bovenliggende partij. Maar men bleef grossieren in het missen van opgelegde kansen. Bjorn Schonewille miste oog in oog met de keeper, een pegel van Mol werd met de nodige moeite gekeerd en een kopbal van

Sikken verdween over. En hier bleef het niet bij. Een inzet van Bjorn Schonewille in de korte hoek kon worden gekeerd, een weergaloze pegel van Mol belandde op de buitenkant van de kruising en ook Vos wist tot tweemaal toe vanuit kansrijke positie het net niet te vinden.

Nadat Mol andermaal een vrije bal gekeerd zag worden en ook Jesse Steenbergen het net niet wist te vinden vond de scheidsrechter het welletjes geweest. Een dikverdiende overwinning voor een bij vlagen prima spelend Noordscheschut. Vele kansen werden gecreëerd, het rendement kan zeker hoger, maar winst is winst. Het gat naar koploper Drenthina, dat zelf moeizaam met 2 – 3 bij Wolvega won, blijft één punt. Volgende week andermaal een finale voor Noordscheschut, dan op  bezoek bij buurman Hoogeveen.