Verhoging parkeertarief lijkt er door te komen

Hoogeveen – Donderdagavond is besloten in het raadsdebat dat er  een nieuw voorstel komt voor de voorgenomen verandering van het parkeertarief en beleid in Hoogeveen. 

Zo het nu lijkt zijn de coalitiepartijen GB, CU en CDA het eens met de verhoging van het uurtarief naar €1,70 euro. Volgens de partijen is zo de parkeerbegroting sluitend te krijgen. ‘Een goede maatregel om de fiets te pakken’ is de motivatie van GroenLinks. Betaald parkeren op zondag lijkt vooralsnog niet door te gaan. Ook de uitbreiding van de tijden voor betaald parkeren blijven zo het er nu voor staat ongewijzigd.

Extra onderzoek naar voorgesteld besluit

Er bleek donderdagavond tijdens het debat dat er behoefte is aan aanvullend onderzoek over het voorstel. Dat onderzoek zal aankomende week nog worden gedaan en in de volgende raadsdebat worden gepresenteerd. Over twee weken kan dan een besluit worden genomen. 

Dat de plannen leeft onder de bewoners uit de gemeente Hoogeveen blijkt wel. Op de https://www.facebook.com/regionieuwshoogeveen regende het reacties van voor en tegenstanders op het bericht van 27 november.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord