Zakelijk

Team Marco ontwikkelt applicaties voor het digitaliseren van interne processen

Hoogeveen/ Emmen – Applicatie ontwikkelaar Marco Fikkers gaat zich na 15 jaar alleen nog richten op het ontwikkelen van apps die interne processen kunnen digitaliseren. Marco Fikkers sluit zich onder de naam Team Marco per 1 augustus aan bij Team Adis (Google specialisten) en Team Koen (Websites) in Hoogeveen. Het hebben van een mobiele app was jarenlang populair onder ondernemers, maar in een groot deel van de gevallen had de applciatie amper toegevoegde waarde. Veel apps werden niet gebruikt of niet gedownload. Een overduidelijke hype waarbij het aantal app downloads in Nederland de afgelopen vijf jaar is gedaald met 38%.

Team Adis en Team Koen kregen in het verleden veel vragen over de ontwikkeling van functionele apps en moesten hierop vaak ‘nee’ verkopen. Het is dan ook een mooie aanvulling op de bestaande dienstverlening.

Welke Apps overleven?

De afname van het aantal app downloads betekent echter niet het einde van digitale applicaties. Uiteindelijk blijft er een klein deel van de apps over. Namelijk, de apps die echt toegevoegde waarde bieden. Apps die een functie hebben en waar vertrouwen in is. Marco Fikkers herkent de trend in de markt en de groeiende vraag naar functionele applicaties. “Wij richten ons enkel nog op het ontwikkelen van applicaties die een duidelijke, interne, functie hebben en bijdragen aan een efficiëntere en kostenbesparende werkwijze.”

Op een mobiel apparaat is enorm veel techniek beschikbaar. Denk aan gezichtsherkenning, vingerafdrukken, stem commando’s en locatie, waarmee de software rechtstreeks kan communiceren. Een applicatie zit altijd in de broekzak van de gebruiker, waardoor de software altijd één op één in contact staat. Daarmee kan een gebruiker bijvoorbeeld ook geattendeerd worden op interessante berichten met een push melding en is het mogelijk de gebruiker met login gegevens zijn eigen omgeving te geven, waar hij beveiligde data kan invoeren en ophalen.

Minder fouten en sneller werken!

Binnen veel bedrijven worden te veel taken onnodig herhaaldelijk en door meerdere personen uitgevoerd. De afgelopen jaren heeft Marco Fikkers veel functionele apps ontwikkeld die dubbelwerk voorkomen, processen digitaliseren en daarmee de interne efficiëntie terugbrengen. Met name binnen groeiende bedrijven en bedrijven waarbij vanuit meerdere locaties wordt geopereerd zien we een vraag naar efficiëntie en kostenbesparing.

Team Marco maakt software die overal toegankelijk is. Op zoek naar een manier voor het onderteken van documenten met een vingerafdruk? Een app met een toegevoegde waarde in een veilige omgeving die aansluit bij de bestaande infrastructuur?

Team Marco weet hoe het moet! Zullen we eens praten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen