Voetbaltrainer Henk de Jong [De Graafschap] naar Hodo

Hollandscheveld – Vrijdagavond 14 december bezoekt Henk de Jong, trainer van De Graafschap, voetbalclub Hodo uit Hollandscheveld. De sympathieke en uitgesproken trainer komt zijn visie op voetbal geven en vertelt tal van anekdotes uit zijn rijke trainersloopbaan.

De Jong staat bekend om zijn uitgesproken mening. Een bekend voorbeeld hiervan is de volgende anekdote: ‘De Jong wilde dat zijn spelers er op de laatste avond van het trainingskamp een groot feest van maakten. ‘Wie niet meegaat stappen krijgt 10 Euro boete’. En wie voor twee uur ’s nachts thuiskomt, vijf Euro. En morgenochtend krijgen ze een uur lang koptraining’. Het nieuwe seizoen werd een daverend succes en de Superboeren promoveerden, waarna de Jong Logischerwijs zei: ‘Ik smeedde deze ploeg in de kroeg’.
Het belooft dus ook een mooi avondje te worden in de kantine aan de Kerkhoflaan.
Vorig jaar startte Hodo een nieuwe traditie, jaarlijks wordt er een ervaren trainer uitgenodigd. Foppe de Haan had in 2017 de primeur en nu is het dus de beurt aan Henk de Jong. De kantine is vrijdagavond om 19.30 uur open en om 20.00 uur start Henk de Jong met zijn verhaal. De entree is gratis en iedereen die Hodo een warm hart toedraagt is van harte welkom. Vanwege de verwachte drukte wordt aangeraden om op tijd te komen. Na het verhaal van Henk de Jong zal er een ‘Rad van Fortuin’ zijn met prachtige voetbalprijzen. Daarna is er nog volop tijd om onder het genot van muziek en een hapje en drankje nog na te praten in de kantine van sv Hodo in Hollandscheveld.