VV Hoogeveen: Laatste thuiswedstrijden voor de winterstop

Hoogeveen: Een bijzonder voetbaljaar eindigt zondag voor Hoogeveen met de thuiswedstrijd tegen Alcides. Een tegenstander die in 2018 mede een hoofdrol vervulde in het ‘succesverhaal’. De Meppelers waren vorig jaar immers de voornaamste concurrent in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse en onlangs waren ze nog de tegenstander in de beker.

Bijzonder voetbaljaar Hoogeveen eindigt met derby tegen Alcides

Hoogeveen wil het jaar natuurlijk graag afsluiten met een overwinning. Ook om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Vorige week moest men helaas de koppositie afstaan aan SDO. In wederom een spectaculair duel zat het nu eens tegen. Een rode kaart (2x geel) en een tegentreffer in de slotminuut zorgden voor tegenslag. De laatste wedstrijden verlopen ook wat wisselvalliger.
Het gaat te ver om te stellen dat Hoogeveen nu weer met beide benen op de grond staat. Dat zou namelijk betekenen dat men in de wedstrijden daarvoor hoog van de toren had geblazen. Dat was echter absoluut niet het geval. Het realisme overheerste dan ook en men besefte dat het kwartje regelmatig ook de andere kant op had kunnen vallen. Men is dan ook wars van sterallures. Ongeacht het resultaat van vandaag mag men natuurlijk wel trots zijn op hetgeen er in 2018 is gepresteerd.

Ondanks de tweede plaats achter Hoogeveen promoveerde Alcides via de nacompetitie alsnog naar de Hoofdklasse. Ook de Meppelers kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. De ploeg van trainer Wilko Niemer heeft zes punten minder dan Hoogeveen en staat keurig in de middenmoot. Twee weken geleden stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de beker. Hoogeveen won toen met 1-0.

Qua historie is de balans van de competitiewedstrijden die in Hoogeveen werden gespeeld in evenwicht. Beide ploegen stonden twaalf keer eerder tegenover elkaar. Hiervan wonnen beide ploegen vier duels en eindigde het ook vier keer onbeslist. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Op de foto onder een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen (Foto: Janet van der Weij)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoogeveen (za) wil met goed gevoel de winterstop in

Met zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop in het vooruitzicht mag duidelijk zijn dat de eerste seizoenshelft niet heeft gebracht voor Hoogeveen zaterdag wat er voor aanvang verwacht werd. Iedereen dacht dat de ploeg van trainer Edward Sabandar zou kunnen meestrijden om het kampioenschap. Dat zit er echter niet in. Om toch nog met een redelijk gevoel de winterstop in te gaan zal er zaterdag dan ook gewonnen moeten worden van Fit Boys.

Afgelopen zaterdag stond men klaar in Lutten om de strijd aan te gaan met de plaatselijke sportclub. Eerst werd het hoofdveld afgekeurd, waarna er om 15.00 uur uitgeweken zou worden naar het kunstgrasveld. Daar bleek de verlichting niet te werken. Een herkeuring van het hoofdveld volgde, maar uiteindelijk was de conclusie dat de kicksen definitief in de tas konden.
Na een weekend vrijaf daarom nu nog één duel voor de winterstop. Tegen SVM stond de verdediging goed en hield men weer eens de nul. Het scorend vermogen laat echter te wensen over. Een vroege treffer vanmiddag zou dan ook weleens wonderen kunnen doen.
Tegenstander Fit Boys kwam vorige week wel in actie en verloor thuis met 1-2 van SCD’83. De Beilenaren vinden zichzelf onderaan de middenmoot terug en hebben vijf punten minder dan Hoogeveen. De start is echter minder desastreus dan vorig seizoen, toen men lange tijd onderaan stond. In die periode won Hoogeveen destijds ook met 6-0 van Fit Boys. Marcel Linthorst scoorde in dat duel drie keer. Later werd er uit verrassend verloren. Drie jaar geleden troffen beide ploegen elkaar voor het eerst. Toen werd het 1-1. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur. Op de onder foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen (Foto: Albert Stegeman)