SJS steelt de zege in slotseconde bij SCN

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft SJS een belangrijke, maar zwaarbevochten zege geboekt op SCN, 1-2. Gevierde man bij de ploeg uit Stadskanaal was Gerwin Heidema die in de allerlaatste seconde zijn ploeg naar een gestolen overwinning schoot.

 

Op sportpark Nieuwlande ontving SCN afgelopen zaterdag titelkandidaat SJS. In de onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen in Stadskanaal liet SJS zich verrassen en ging SCN er tegen de verhouding in met de winst vandoor.

 

SCN opent de score

SCN en SJS hanteerden in de openingsfase eenzelfde tactiek. Beide teams zakten in balverlies in tot kop cirkel en lieten de tegenstander opbouwen. In de openingsfase van het duel leek SCN dit beter af te gaan dan de bezoekers en de thuisploeg kreeg ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Na balverovering op het middenveld werd Dave Slomp de diepte in gestuurd, maar oog in oog met de doelman vergat de aanvaller om doeltreffend af te ronden. Waar Slomp niet tot scoren kwam, lukte dit spits Jeffrey Marissen na een half uur spelen wel. Marissen ontving de bal op ruim twintig meter voor het doel en schoot zuiver raak in de linkerbenedenhoek, 0-1. De thuisploeg hield tot dan toe in verdedigend opzicht de ruimtes klein, maar na de openingstreffer gaf SCN twee enorme kansen weg aan de bezoekers. Mede door een goede redding van Leon Reitsema en gebrek aan scherpte in de afronding werd SCN deze fouten niet fataal en behield het de voorsprong tot aan de rust.

 

2 Mogelijkheden, 2 treffers en drie punten voor SJS

In de tweede helft wisten beide teams in eerste instantie nauwelijks tot mogelijkheden te komen. Het was dan ook wachten tot ongeveer een kwartier voor tijd voordat er enige sensatie te zien was voor de toeschouwers, namelijk de gelijkmaker van invaller Max Brand die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Na een aanval over de rechterflank werd de bal bij de tweede paal voorgegeven waar Brand de bal in de korte hoek raak kopte. Na de gelijkmaker hoopte SJS door te kunnen drukken, maar het was SCN dat meerdere keren zeer gevaarlijk werd voor het doel van de bezoekers. Doelpuntenmaker Jeffrey Marissen was het dichtst bij een treffer. Nadat de bal met het hoofd werd terug gekopt op rand strafschopgebied door Rolf Elema volleerde Marissen hard richting doel, maar doelman Youri Bos stond op de goede plek om knap redding te brengen. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen wat qua wedstrijdbeeld misschien ook terecht was geweest, maar in de allerlaatste seconde viel dan toch nog de beslissing in het voordeel van de bezoekers. Een afvallende bal uit een hoekschop werd hard binnengeschoten door Gerwin Heidema waarmee de drie punten voor SJS een feit waren.

 

Wildervank – SCN

Na de late nederlaag tegen SJS zal SCN zich weer moeten oprichten voor aankomende zaterdag. De Nieuwlandenaren gaan dan op voor de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Wildervank. Aanvang: 15:00uur.

 

Verslag: Marco Bruinsma