Zure nederlaag voor Noordscheschut

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Drenthina met 0 – 1 verloren. In een matige wedstrijd werd Roland Koops matchwinner door een bal van dichtbij achter doelman Wiebe Zinger te koppen. Doordat de naaste concurrentie ook punten verspeelde, blijft de schade beperkt.
Op een winderig sportpark Meulewieke stonden twee in 2024 nog ongeslagen teams aan de aftrap. Na een aftastende openingsfase was de eerste goede mogelijkheid voor Mees Vos. Vanaf de linkerkant dook Vos vrij op voor de sluitpost van de bezoekers, maar zijn inzet ging voorlangs. Enkele minuten later volgde ook de eerste speldenprik van de bezoekers, maar van dichtbij mikte men over.
Noordscheschut was de bovenliggende partij, zonder vooralsnog gevaarlijk te worden. Een tweevoudige doelpoging van Bjorn Schonewille en Enrico Schonewille werd tot tweemaal toe geblokt. En een corner van Melvin Mol zorgde voor de nodige onrust voor het doel van Drenthina, maar met enig kunst en vliegwerk kon een treffer worden verijdeld. Na een klein half uur spelen was diezelfde Mol nog het dichtst bij een treffer. Een schitterende vrije bal werd stijlvol onder de deklat vandaan getikt.
Drenthina beperkte zich louter tot verdedigen. Na ruim een half uur spelen leek Ton Kamping de ban te breken. Vanaf de rand van het zestienmetergebied verdween de inzet van Kamping over. De laatste mogelijkheid van het eerste bedrijf was voor de bezoekers. Een inzet kon ternauwernood van de doellijn worden gehaald door Kamping.
Bij aanvang van de tweede helft werd Robin Sikken vervangen door Damian Smand. De fouten stapelden zich op, evenals de overtredingen. Vooral Smand was lijdend voorwerp, twee flinke charges op de jeugdige verdediger werden bestraf met geel. De eerste goede kans voor Noordscheschut in de tweede helft was voor Bjorn Schonewille. Na goed voorbereiden werk van Enrico Schonewille mikte hij van dichtbij in het zijnet.
Na een klein uur spelen kwamen de bezoekers enigszins tegen de voorhouding in op voorsprong. Een vrije bal vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal voor het doel gekopt en van dichtbij was het Koops die op zijn beurt het speeltuig achter Zinger kopte. Noordscheschut geklopt met eigen wapens. Na deze treffer werd de wedstrijd grimmiger. Noordscheschut naarstig op jacht naar de gelijkmaker, Drenthina met het mes tussen de tanden de voorsprong verdedigend.
Men was drukker met elkaar dan met de bal. Goed voetbal en het creëren van kansen kwamen op het tweede plan. Bjorn Schonewille probeerde de doelman in de korte hoek te verschalken. Zijn inzet werd echter eenvoudig gekeerd. Met enkele wisselingen probeerde oefenmeester Berry Zandink het tij alsnog te keren. Dit resulteerde echter niet tot het gewenste resultaat. Sterker nog de grootste mogelijkheid was voor de bezoekers. Zinger bracht op weergaloze wijze redding op een één-tegen-één-situatie.
Nadat stormram Kevin van Dalen in de slotfase als stormram naar de frontlinie werd gedirigeerd, probeerden de Schutters nog eenmaal de druk op te voeren. Verder dan een geblokte inzet van Enrico Schonewille en een mislukt afstandsschot van Mol kwam men niet. Een zure nederlaag voor een vooral in de tweede helft matig spelend Noordscheschut. Volgende week kan men om 1500 uur in en tegen Kollum op jacht naar eerherstel.
Noordscheschut – Drenthina 0 – 1 (0 – 0) 64. Roland Koops
Zinger; Steenbergen (70. Brakel), Kamping, Van Dalen en Sikken (46. Smand); Mol, Kroezen en Vos (81. Koster); Bjorn Schonewille (70. Drenth), Kiekebelt en Enrico Schonewille.