Onfortuinlijke seizoensopening voor Noordscheschut

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag trad Noordscheschut binnen de lijnen voor het eerste competitietreffen in de 1e Klasse E. ‘d Olde Veste ’54 uit Steenwijk was de opponent op sportpark De Meulewieke. Nadat Noordscheschut in de eerste helft op een 0 – 1 achterstand kwam, brandde de wedstrijd in de twee helft pas echt los. De 2 – 4 einduitslag was zeker geen afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen op deze enerverende voetbalmiddag.

De thuisploeg kon vandaag niet beschikken over de geschorste spelers Danny Bouwman en Leon Vlietstra. Verder kon oefenmeester Marc van Meel over een nagenoeg fitte selectie beschikken. De openingsfase was enigszins rommelig. Beide teams trachtten de organisatie op elkaar af te stemmen. In de 7e minuut moest sluitpost Wiebe Zinger redding brengen op een inzet van de gasten. Na een scherp aangesneden vrije bal bracht Zinger adequaat redding op een inzet van dichtbij. Enkele minuten later moest Zinger andermaal redding brengen op een nieuwe doelpoging van ‘d Olde Veste ’54. Aan de andere zijde was Nick Koster dicht bij een treffer. Na een snel genomen vrij bal van Mol, mikte Koster het leer enkele centimeters voorlangs. Noordscheschut speelde vanuit een goede organisatie. Gaf niet of nauwelijks iets weg en men speelde zich bij vlagen prima vrij. Na een hachelijk moment in de doelmond van de gasten, na een corner van Melvin Mol, mocht ook Roy Hooijer van afstand afdrukken. Zijn inzet verdween echter hoog over. In de 32e minuut was de thuisploeg het dichtst bij de openingstreffer. Na een mooie aanval over de linkerflank, bracht Aron Boer het speeltuig voor de goal. De mee opgestormde Rijnald Vos had het leer bij de eerste paal voor het intikken, maar hij vond echter de keeper op zijn weg. Enkele minuten later was Boer zelf dicht bij een treffer, zijn inzet spatte uiteen op de deklat. Op slag van rust echter een flinke domper. De defensie van Noordscheschut, die tot dan toe niet of nauwelijks iets had weggegeven, greep half in bij een uitval van de gasten. Dit stelde Davy Kuurman in staat om het leer op fraaie wijze over Zinger heen te stiften, 0 – 1. De laatste mogelijkheid van de eerste helft was voor de thuisploeg. Koster werd opnieuw in stelling gebracht vanuit een vrij bal van Mol, maar andermaal verdween de inzet van Koster voorlangs.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor de gasten, maar tijdig ingrijpen van Rick Veldman voorkwam erger. In de 52e minuut sloeg het noodlot toch toe. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Nick Kuiper, die een volley onhoudbaar voor Zinger binnen kegelde, 0 – 2. Noordscheschut ging echter niet bij de pakkenneer zitten en enkele minuten later was Kevin Koster dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal miste de nodige precisie. Aan de andere zijde lieten de gasten zich ook niet onbetuigd. Na een klutsmoment verdween het leer hoog over het doel van Zinger. In de 66e minuut kwam ‘d Olde Veste ‘54 alsnog op een 0 – 3 voorsprong. Hier was het echter wel de hulp van de pedant leidende scheidsrechter De Vries voor nodig. Waar de leidsman zich veelvuldig genoodzaakt zag om met alles en iedereen binnen en buiten de lijnen overdreven te converseren, zag hij een opzichtige overtreding op Veldman volledig over het hoofd. Zodoende kreeg Daan Postma vrij baan naar Zinger en tekende de 0 – 3 aan. Deze arbitrale misser wakkerde het vuurtje bij de thuisploeg aan. Want enkele minuten later brak boer opnieuw door op links, bracht het leer voor op Mol, die op zijn beurt Jos Kroezen in stelling bracht, die beheerst de 1 – 3 binnenschoot. In de 75e minuut kwam de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd, toen Veldman Koster de diepte in stuurde, en die op zijn beurt kansloos liet, 2 – 3. Noordscheschut bleef aandringen, een tweetal vrije trappen van Boer verdwenen echter over het vijandige doel. In de 81e minuut kreeg Noordscheschut volgde er een donderslag bij heldere hemel. Mistasten in de defensie van de thuisploeg stelde Postma in staat om het leer over Zinger heen te liften. Na deze domper leek het pleit definitief beslecht. Een schot van Kroezen kon tijdig worden geblokt en in de absolute slotfase zag Koster zijn penalty worden gekeerd door keeper Luuk Dorland. Een jammerlijke nederlaag, maar genoeg aanknopingspunten voor de uitwedstrijd naar v.v. Groningen volgende week.

Man van de wedstrijd: Aron Boer.