Sc Elim pakt de eerste punten bij BSVV

Boven Smilde – Deze zaterdagmiddag vertrok de spelersgroep van Elim op tijd richting Boven Smilde. De spanning om weer te mogen starten in de nieuwe competitie was licht merkbaar. Vooraf werd er een minuut stilte in acht genomen voor 2 jeugdige spelers, die bij een tragisch ongeval waren verongelukt.

Het was Elim wat het spel mocht bepalen want trainer Visser had afgelopen maandagavond de bekerwedstrijd tegen Fit Boys aanschouwd. BSVV liet zich achterover leunen met verdedigend spel waar Elim de aanval op zocht.
Het was M. Koops die na een kwartier spelen zijn harde schot uit de 2de linie naast zag gaan. Zo waren er meerdere kansen voor sc Elim om de score open te breken maar ze strandden veelal op goed keeperswerk van Budding. Dat de 0-1 viel halverwege deze helft was dan ook terecht te noemen. Het was middenvelder Koekoek die de bal oppikte en goed doorzette tot bijna aan de achterlijn. Waar iedereen dacht aan een voorzet, schoot hij de bal rechtstreeks in de verre hoek en was de hatelijke nul van het niet werkende scorebord verdwenen. Door een onhandige actie om de bal onder controle te krijgen moest Prakken voortijdig de kleedkamer opzoeken en kwam Hemmes in zijn plaats. Ook Prijs was weer dicht bij een goal want van dichtbij kon keeper Budding nog de bal wegtikken en moest een verdediger van BSVV op de lijn nog redding brengen.
De volgende actie van Prijs was een prima assist vanaf de rechterflank en weer was het Koekoek die van dichtbij deze middag doel trof (0-2). Een snelle counter van BSVV kon vervolgens ternauwernood door Padding tot corner worden verwerkt. Deze werd door Mohammed genomen en door het hoofd van Timmer tot de 1-2 gepromoveerd, waar eigenlijk keeper Padding de bal gewoon had weg moeten stompen.
Maar lang kon BSVV niet nagenieten van dit moment want vanaf de aftrap was het M. Doldersum, die Prijs wegstuurde en die scoorde beheerst de 1-3 binnen. Iedereen die dacht dat we zouden rusten met deze stand kwam bedrogen uit. Want aan het einde werd de 2-3 gescoord door BSVV nadat er een fout op het middenveld werd begaan. Het was Mohammed die doorbrak en via een diagonaal schot laag over de grond Padding wist te verschalken.

De eerste vrije trap na rust van M. Doldersum was een makkie voor keeper Budding, die eigenlijk tot man of the match uitgroeide bij BSVV. Ook Mohammed kreeg een vrije trap en een corner te nemen maar dit alles was zonder resultaat. Er gebeurde in deze eerste fase van de 2de helft niet veel en er werd rommelig gespeeld en er was vaak onnodig balverlies doordat de lange ballen werden onderschept. Halverwege deze helft kreeg Koekoek zijn publiekswissel voor bewezen diensten. Verdediger Bruinsma kreeg het deze middag zwaar te verduren want hij werd door M. Doldersum van de sokken gelopen. De goedleidende scheidsrechter Wenting zag hier een gele kaart in, waar hij het deze middag verder ook mee af kon. Een vrije trap vanaf 20 meter na een overtreding op D. Doldersum werd door Benjamins nipt overgeschoten.
De ingevallen Klomp kreeg direct een grote kans om te scoren maar vlak voor de 16 meter lijn werd hij geblokt door Klein. De vrije trap ging ook deze keer niet tussen de palen. Aan de andere zijde bracht Padding nog weer een redding door een cornerbal hoog uit de lucht te plukken. Vlak voor tijd liet Elim geweldig combinatie spel zien en uit deze snelle aanval was Prijs, die de score weer vergrote (2-4) na een assist van M. Doldersum. Ook hier werd gedacht dat dit de eindstand zou worden. Echter de man met de mooiste naam in het veld, de zojuist ingevallen Estifer De La Cruz Jimenez, schoot bij het scheiden van de markt nog een hard afstandsschot binnen. Hierna werd de wedstrijd dan ook met een kleine overwinning voor sc Elim afgefloten door scheidsrechter Wenting. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SCD’63 uit Dedemsvaart.
Man of the match: R. Koekoek.
Opstelling: A. Padding, B. Koops (80 P. Metselaar), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops , R. Koekoek (57 J. Gritter), Y. Benjamins, J. Doldersum (77 H. Klomp), J. Prijs, D. Doldersum en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp en P. Metselaar. SC Elim