Noordscheschut stap dichter bij terugkeer naar 1e klasse

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut in de tweede ronde van de nacompetitie voor een ticket naar de 1e Klasse overtuigend met 4 – 0 gewonnen tegen Leovardia uit Leeuwarden. Voor rust stond de equipe van Berry Zandink al op een ruime 3 – 0 voorsprong, waardoor de tweede helft slechts een formaliteit bleek.

Met Leovardia troffen de Schutters een onbekende tegenstander. In de reguliere competitie, 2e Klasse J, pakten de Leeuwarders de tweede periode. Afgelopen week, in de eerste ronde van de nacompetitie, won men met 1 – 0 van Annen. De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd. Na amper vijf minuten spelen kreeg Enrico Schonewille vrije doorgang tot het vijandige doel, hij speelde de bal echter net iets te ver voor zich uit. Enkele minuten later stichtte diezelfde Schonewille opnieuw gevaar. Ditmaal werd zijn lage voorzet op een haar na gemist door Bjorn Schonewille. 

Na een kwartier spelen ook het eerste wapenfeit van Leovardia. Maar een afstandsschot verdween hoog over het doel van Wiebe Zinger. Het strijdplan van de bezoekers was duidelijk; inzakken, Noordscheschut het spel laten maken en loeren op een vlijmscherpe counter. In de 25e minuut was het dan toch raak voor Noordscheschut. Een afgemeten voorzet van Melvin Mol bereikte het hoofd van Bjorn Schonewille, die op zijn beurt het speeltuig resoluut binnen kopte. Hierna volgde meteen een goede kans op een verdubbeling van de score. Aron Drent en Bjorn Schonewille combineerden richting het vijandige doel. Drent haalde verwoestend uit, maar met een katachtige redding wist de keeper het speeltuig uit de kruising te ranselen. Enkele minuten later werd het alsnog 2 – 0, toen Ramon Brakel, evenals vorige week, een vrije bal snoeihard tegen de touwen schoot. 

Leovardia kwam niet of nauwelijks in het spel voor. Toch moest Zinger in de 39e minuut vol aan de bak om de aansluitingstreffer te voorkomen. Op slag van rust leek de wedstrijd helemaal beslist. Melvin Mol werd gevloerd binnen het zestienmetergebied. Captain Jos Kroezen ontfermde zich over de toegekende strafschop en schoot vastberaden de 3 tegen 0 binnen. Noordscheschut op rozen halverwege de wedstrijd.

De eerste speldenprikken na rust waren voor de bezoekers, maar echt gevaarlijk werd men niet. Aan de andere zijde werd Bjorn Schonewille in stelling gebracht door Enrico Schonewille, maar diens inzet vanuit kansrijke positie ging hoog over. Hierna grossierde Noordscheschut in het missen van kansen. Maar met een half oog op de volgende nacompetitieronde maalde daar verder niemand om. Het slotakkoord van deze voetbalmiddag kwam op naam van Enrico Schonewille, die met zijn treffer de 4 – 0 eindstand op het scorebord bracht.

Volgende week zaterdag mag Noordscheschut aantreden in de derde ronde van de nacompetitie. Men speelt andermaal thuis om 14.30 uur, opponent WKE ‘16. Op voorhand een uiterst interessant affiche.

Verslag: Ryan Prins