Vv Hollandscheveld op karakter langs vv Middelstum

Waar Hollandscheveld na tien minuten alle zicht op promotie naar de 3e klasse leek te kunnen vergeten, wist het in de 2e helft toe te slaan en in de verlenging de genadeklap uit te delen.

Zoals gezegd werd de brigade van Koning de eerste 10 minuten overrompeld door Middelstum. De gastheren waren runner-up in hun klasse geworden en hadden 2 periodes gewonnen. Ze waren dan ook favoriet voor de volgende ronde, maar de equipe van Koning legde zich niet zomaar neer bij de favorietenrol van Middelstum.

Echter na vier minuten lag de eerste bal al achter Vos in het net. Het was zuur, maar zeker verdient op dat moment. Hollandscheveld dacht wat terug te doen, maar een poging van Bijl werd gepakt door de keeper. Middelstum rook bloed en voordat de tien minuten verstreken waren stond oranje-zwart met 2-0 achter. Hollandscheveld stond continue onder druk van het feller spelende Middelstum en wist maar mondjesmaat onder de druk vandaan te komen.Na een klein half uur kroop Hollandscheveld uit zijn schulp en zag Olde zijn kopbal, uit een vrije bal van Snippe, gepakt worden door de keeper.Bijl had even later de 2-1 op zijn conto kunnen zetten, maar weer bracht de keeper redding.

De rust werd in gegaan met een 2-0 achterstand waar Hollandscheveld toch echt meerdere kansen kreeg op de aansluitingstreffer.Dat Hollandscheveld terug in de wedstrijd zou komen lag in de lijn der verwachtingen, gezien het laatste kwartier van de 1e helft.Niets bleek minder waar. Het was Olde die zijn sprongkracht gebruikte en uit een corner van Snippe de 2-1 tegen de touwen kopte.

Middelstum was nauwelijks bekomen van de schrik of de 2-2 stond op het scorebord. JO-19 speler Hagen drukte hard af en zag zijn schot het net laten bollen.Wat volgde was veel strijd en nog nauwelijks goed voetbal Dit resulteerde in gele kaarten over en weer. Een corner van Snippe spatte op de lat uiteen en JO-19 speler Koopman zag zijn poging stranden in schoonheid.Vlak voor tijd sloeg het noodlot toe. Tichelaar beging een overtreding, ontving zijn tweede gele kaart en mocht de douche opzoeken.

De verlenging zat vol spanning en hectische momenten, maar voor rust werd er niet gescoord.Hollandscheveld toonde een gigantisch goede inzet met 10 spelers en het was dan ook logisch dat men op voorsprong kwam.De goed ingevallen R. Koopman zag zijn doorzettingsvermogen beloond worden en hij wist de keeper van Middelstum met een geplaatst schot te verrassen, 2-3.

Middelstum kon dit maar moeilijk verkroppen en hanteerde veelvuldig de botte bijl. Een van die zware overtredingen op Snippe werd bestraft met een directe rode kaart en dus waren de teams qua spelers weer in evenwicht.

Wat volgde waren nog een paar spannende minuten, maar uiteindelijk won Hollandscheveld dik verdient van Middelstum en mag het zich opmaken voor de 2e ronde in de nacompetitie tegen sc Lions ’66.