Top Fit Hoogeveen een team Noord Nederlands Kampioen Streetdance rijker

Eindelijk was het zover, het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance in Sneek op zaterdag 1 juni. Vier selectie teams van Top Fit Hoogeveen hadden zich hiervoor geplaatst door middel van voorrondes. In deze voorrondes hadden de teams Shake It Up, Beat Girls, Next Generation en Toxic Energy voldoende punten gescoord. Tegen de driehonderd teams in verschillende leeftijdscategorieën hadden deelgenomen tijdens de voorrondes. Het feit dat ze in de finale staan is al een mooie prestatie.

Shake It Up

Ons jongste selectieteam Shake It Up was als eerste aan de beurt. Dit team kwam uit in de leeftijdscategorie 9-10 jaar. Veel dansers vonden het best spannend, maar hadden er ook ontzettend veel zin in en dit zag je ook terug in hun performance. Shake It Up scoort hoog op: “de choreografie blijft boeien’ en ‘gebruik posities’ en ‘uitvoering van de posities’ en ‘uitvoering van wisselingen’. Uiteindelijk eindigt Shake It Up op de derde plaats.

Beat Girls

Beat Girls kwam uit in de categorie 11-12 jaar. Maar Beat Girls was ook gepromoveerd tijdens een voorronde. Dat betekent dat ze de rest van de wedstrijden op een hoger niveau (gevorderden) moesten dansen en dat was best pittig! De tijd tot aan de finale is dan net te kort om de aangepaste choreografie voor dat hogere niveau te perfectioneren. Maar wat hebben deze dansers een inzet getoond! Het is natuurlijk al een ontzettend goede prestatie dat de Beat Girls in de finale stond. De Beat Girls zijn 10e geworden.

Next Generation is Noord Nederlands Kampioen Streetdance!

De dansers van Next Generation hebben een top prestatie geleverd in de categorie 13-15 jaar. De afgelopen weken hebben de dansers hard gewerkt aan de puntjes op de i. Iedereen heeft dit goed opgepakt en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. En wat was het spannend om op de uitslag te wachten. De dames mochten de eerste prijs in ontvangst nemen en de titel Noord Nederlands Kampioen Streetdance 13-15 jaar.

Toxic Energy

Toxic Energy kwam uit in een gevorderde categorie 16-18 jaar. Helaas meldde een danser zich op de dag zelf ziek en moest Toxic Energy noodgedwongen met een danser minder de choreografie dansen. Er was natuurlijk geen tijd meer om de posities aan te passen. Dus danste Toxic Energy met een ‘leeg’ plekje. Maar wat hebben de dansers super strak gedanst en wat een uitstraling!

Toxic Energy is 3e geworden in een gevorderde categorie.

Trainer/coach

Voor de finale had de trainer/coach Angelique Sabandar een aantal wijzigingen aangebracht aan de choreografie van elk team. ‘De dansers hebben onwijs hard geoefend op deze wijzigingen en wat een inzet hebben ze getoond’ zegt Angelique.

Wat ook zo mooi was aan deze finale is dat de organisatie van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance hieraan een thema had gekoppeld: A COACH HAS A HEART FOR EVERY DANCER!!! Iedere danser is uniek en heeft de aandacht en medeleven van jullie nodig. Jullie betekenen veel in de ontwikkeling van een danser, jullie zijn een voorbeeld en een inspiratie!!

Als trainer/coach is het heel fijn om deze waardering te ontvangen.

Met deze finale is er een einde gekomen aan het NNKS, maar de selectie groepen hebben aanstaande zaterdag nog een wedstrijd in attractiepark Slagharen van de UDO. Op 16 juni treden de groepen op bij Walk&Dance to fight Cancer bij Paviljoen Nijstad. Op 29 juni nog een optreden in de Hoofdstraat tijdens de dag van Kunst en Cultuur en tot slot op 13 juli hebben we onze eigen eindvoorstelling de Coole Kids Dag in theater de Tamboer.