Sport

Hoogeveen op jacht naar scorend vermogen in thuisduel

Het zit Hoogeveen op dit moment even niet mee. De ploeg van trainer Nico Haak speelt zeker niet slecht de laatste wedstrijden, maar het gebrek aan scorend vermogen breekt de ploeg op dit moment op. Daar komt bij dat de weersomstandigheden de laatste weken ook niet in het voordeel zijn van een voetballende ploeg. Zondag treft men op de eigen kunstgrasmat Alphense Boys.

Met de club van TV-coryfee Kees Jansma heeft men nog een appeltje te schillen. Op de eerste speeldag verloor men immers in Alphen a/d Rijn met 3-0. De verwachtingen bij Hoogeveen waren toen na een uitstekende voorbereiding hoog. Men was ook zeker niet de mindere in dat duel, maar de ploeg uit Alphen toonde zich uiterst effectief in het afronden van de kansen.
Op dat moment was de verwachting ook dat Alphense Boys een gooi zou doen naar de titel. De club stak de ambities ook niet onder stoelen of banken. Men heeft ook een uitstekende basis met jeugdteams die op een zeer hoog niveau spelen. Daar kwam een flinke financiële-injectie van de nieuwe hoofdsponsor, horecaondernemer Roland Hogenelst, bij. Ook Kees Jansma werd co-sponsor Het maakte het mogelijk om gerenommeerde amateurvoetballers als Kees Tol, Kasper Michel en Cem Sahin.
Na de zege tegen Hoogeveen kenden de boys echter zowel op het sportieve als persoonlijke vlak een dramatische periode. Dieptepunt was de liquidatie van speler Kelvin Maynard in Amsterdam. Dit zal ongetwijfeld ook zijn weerslag hebben gehad op de resultaten.
Inmiddels hangt ook financieel de vlag er alweer anders bij. Sponsor Roland Hogenelst is namelijk ingestapt in het zieltogende Roda JC en zal vooral hier zijn pijlen op richten. De ambities zullen er echter blijven, gezien de sterke jeugdafdeling.
Inmiddels staat Alphense Boys op een zesde plaats met zeven verliespunten achterstand op Hoogeveen. De belangen zijn wat dat betreft vanmiddag dan ook duidelijk.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit de eerder gespeelde wedstrijd in Alphen a/d Rijn (Foto: VV Hoogeveen – Janet van der Weij).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen