Signeersessie Arjan Erkel tijdens Vrouwenscala De Reestlanden

Hoogeveen Tijdens het Vrouwenscala op zaterdag 7 maart zal Arjan Erkel, oprichter en ambassadeur van Stichting Free a girl, exemplaren van zijn boek ‘Ontvoerd’ signeren. Deze 4e editie van het Vrouwenscala, georganiseerd door Soroptimistclub De Reestlanden, staat in het teken van Vrijheid, het thema van Internationale Vrouwendag op 8 maart. De opbrengst van deze middag is bestemd voor School for Justice een project van Stichting Free a girl.

 

Arjan Erkel

Op 12 augustus 2002 werd Arjan Erkel ontvoerd in de Russische deelrepubliek Dagestan waar hij zich voor Artsen zonder Grenzen bezig hield met de opvang van vluchtelingen uit Tjetsjenië. Over zijn ontvoering die 607 dagen duurde, schreef hij het boek ‘Ontvoerd’ waarin hij zijn belevenissen beschrijft. In 2008 richtte hij samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen de Stichting Free a Girl op, die sindsdien meer dan 4500 minderjarige meisjes uit de seksindustrie heeft bevrijd.

 

School for Justice

Kinderprostitutie is een diepgeworteld probleem, dat zich niet zomaar laat oplossen. Iedere dag opnieuw worden er meisjes ontvoerd en verkocht om vervolgens in de dagelijkse ellende van mishandeling, drugs en misbruik terecht te komen. Naar schatting worden er wereldwijd maar liefst 2 miljoen kinderen seksueel geëxploiteerd, waarvan er 1,2 miljoen in India. De daders worden zelden gestraft. Sinds 2018 hebben de Nederlandse Soroptimisten zich ingezet geld in te zamelen om de kosten die verbonden zijn aan de ontwikkeling van deze meisjes te kunnen financieren. Het doel van de School for Justice is tweeledig: het aanpakken van de straffeloosheid van seksuele exploitatie van kinderen én het creëren van zoveel mogelijk bewustwording rondom de problematiek hiervan. Meisjes die eerder bevrijd werden, worden opgeleid tot advocaat, rechter, politieagent, journalist, maatschappelijk werker of ondersteunend juridisch medewerker. Op die manier wordt ingezet op het van binnenuit aanpakken van deze misstanden en de straffeloosheid hiervan. Daarnaast wordt gewerkt aan de bewustwording rondom dit thema, door de inzet van mediacampagnes.

 

Vrouwenscala: workshops, high tea en loterij

Het Vrouwenscala is een beproefd evenement waarbij de vrouwelijke deelnemers een volledig verzorgde verwenmiddag krijgen en daarmee het goede doel steunen en aandacht vragen voor de rechten van de vrouw. In 2 rondes worden unieke workshops die inspirerend, leuk en leerzaam zijn aangeboden. Het volledige programma is te vinden op www.vrouwenscaladereestlanden.nl .Tijdens de pauze is het genieten van heerlijke lekkernijen en kan er kans gemaakt worden op mooie prijzen tijdens de loterij. Het Vrouwenscala De Reestlanden vindt plaats van 12.30 uur tot 17.45 uur bij het Roelof van Echten College, locatie Eduwiek, Voltastraat 7 in Hoogeveen.

 

Sponsors gezocht

De leden van Soroptimistclub De Reestlanden zijn vrouwen die zich vrijwillig inzetten voor vrouwen en hun kinderen die het minder goed hebben op deze wereld. De club krijgt van alle kanten medewerking. Het Roelof van Echten College stelt de ruimte geheel belangeloos beschikbaar voor deze bijzondere middag. Ook de workshops worden allemaal gratis verzorgd ten bate van het goede doel. Met hun steun, gulle giften, belangeloze inzet, fantastische prijzen voor de verloting, ter beschikking stellen van apparatuur en promotie dragen onze sponsoren bij aan het realiseren van het Vrouwenscala 2020. Wilt u ook een bijdrage leveren, neem dan contact op via info@vrouwenscaladereestlanden.nl .