Hollandschevelders kampioen kubben

Hollandscheveld – Velen kennen het misschien wel. Kubben, op menig camping wordt het gespeeld en ook in Hollandscheveld zie je het regelmatig op veldjes gegooid worden. Al 15 jaar is er ook een officieel Nederlands Kampioenschap waar 128 teams aan mee doen. Een team bestaat uit minimaal 6 personen die ieder 1 stok mag werpen.

Sinds 4 jaar doen er ook een aantal teams mee uit Hollandscheveld. Onder de naam Kubb Up presteren ze al jaren op niveau. Wekelijks wordt er “getraind” om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Bij hun debuut werden ze meteen 3e en dat smaakte naar meer. Het 2e jaar leverde andermaal een 3e plaats op en vorig jaar werd er na een spannende finale beslag gelegd op de 2e plaats. Dit jaar moest het er dan eindelijk van komen. In de finale wachtte het lastige team Vadsige Føtze.
Onze jongens lieten zich niet imponeren door de westerse bluf. Na een moeizame 1e leg die wel werd gewonnen was de 2e leg een ware demonstratie. Het werd net geen love game maar nadat de koning door de team oudste werd omgegooid kon het feest losbarstenBron: puur Hollandscheveld
Het winnende team bestaat uit: Michel Bouwmeester, Richard Fidom, Lucas Hummel, Wilfred Hummel, Roy Kroezen, Johan Schonewille en Harrie Wildeboer.