Geen medailles voor HAC’63 bij NK Atletiek

Utrecht/Hoogeveen: Afgelopen weekend vonden de Nationale Kampioenschappen atletiek plaats. Tijdens het NK kwamen ook een aantal atleten van HAC’63 in actie. Gert-Jan Stevens kon meteen al op dag twee in actie komen.

Stevens werd ingedeeld in de tweede serie, waarin hij het onder andere moest opnemen tegen de nationaal kampioen van 2016, Mike Foppen. Gert-Jan moest ervoor zorgen dat hij bij de eerste vier van zijn serie zat om kans te maken op een plaats in de finale of hij moest een snelle tijd neerzetten waardoor hij op basis van zijn tijd in aanmerking kon komen voor een startbewijs.  Met een tijd van 3:58,69 wist hij zijn eigen clubrecord te verbreken, maar dit was helaas niet voldoende om mee te mogen doen aan de finale.

Ook Jacelyn Gruppen nam deel aan het kampioenschap, het zal haar laatste kampioenschap zijn waarin ze de eer van HAC’63 verdedigd. Binnenkort maakt ze namelijk definitief de overstap naar Groningen Atletiek. Haar 5000 meter race was direct een finale. Echter had zij vast op een betere dag gehoopt, haar race verliep namelijk niet zoals ze had verwacht. Na één ronde was het al duidelijk dat het een lastige strijd zou gaan worden. Haar tijd van 17:04,20 bracht haar niet verder dan een achtste plaats.

Een andere atlete die voor Groningen Atletiek uitkomt, maar nog steeds verbonden is aan HAC’63 is Charlene Okken. Ook voor haar was het kogelstoten meteen een finale. Ook zij had waarschijnlijk op een betere dag gehoopt. Zij wist in haar eerste poging de kogel 14,20 meter ver te werpen. Waarschijnlijk ietwat tegenvallend voor de atlete die toch altijd probeert om minimaal 15 meter ver te werpen. Uiteindelijk was haar beste resultaat 14,79 meter en daarmee sloot ze het kampioenschap af met een vijfde plaats.