Jeugdschutters SV de Vrijheid presteren goed op NK klein kaliber geweer

Hoogeveen– Isabel de Vries en Stefan van de Belt jeugdschutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen en beiden lid van het Talententeam Noord hebben op zaterdag 23 juni meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap klein kaliber geweer liggend 50 meter in Haarlem.

Voor beide jeugdschutters was dit het 1e Nederlands kampioenschap met klein kaliber geweer en ze gingen allebeide blanco en zonder verwachtingen de wedstrijd in om ervaring op te doen. Isabel en Stefan kwamen uit bij de junioren en alle vijf de deelnemers in deze klasse deden niet voor elkaar onder. Stefan wist uiteindelijk met een nieuw persoonlijk record van 571 punten de 2e plek en een zilveren medaille te halen. Rens Claasen wist met 576 punten de 1e plek en Nederlands kampioen te worden bij de junioren.
Dat de junioren het spannend wisten te houden blijkt wel uit de 4e plek van Isabel die met 569 punten net buiten de medailles eindigde. SV de Vrijheid kan nog leden en jeugdleden gebruiken dus mocht u zelf een keer kennis willen maken met de schietsport dan bent u ban harte welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk in Hoogeveen. U kunt vrijblijvend langskomen op de maandagavond, woensdagavond of de zaterdag.