Borger heeft geen kind aan SCN en boekt ruime zege

Borger beleefde zaterdag een eenvoudige middag in eigen huis tegen SCN. De thuisploeg won met maar liefst 6-2 van de Nieuwlandenaren en blijft hiermee in het spoor van koploper Hollandscheveld.

Borger begon voortvarend aan het duel met SCN. Binnen drie minuten kwam de thuisploeg namelijk al op voorsprong. Linkerspits Gijs Roda werd de diepte ingestuurd, gaf de bal scherp voor waarna Dylan Berghuis de bal tegen de touwen liep, 1-0. Een sterk begin van Borger dat in de eerste helft eenvoudig de bal kon laten rondgaan en meerdere mogelijkheden creëerde. Een vergroting van de voorsprong bleef mede door SCN-doelman Leon Reitsema in eerste instantie uit.

Gelijkmaker deert Borger niet

SCN kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De ploeg kreeg geen grip op het spel van Borger en wist ook niet in de duels te komen. Desondanks kwamen de bezoekers in de 42e minuut uit het niets terug op gelijke hoogte. Lars Guichelaar zette vanuit het middenveld de aanval op, liep zelf door en kreeg de bal uiteindelijk terug van Stefan Bruinsma. Guichelaar was vervolgens kalm in de afronding en tikte de bal langs doelman Mark Wolters in het net, 1-1. SCN verzuimde vervolgens om de gelijke stand mee de rust in te nemen want binnen de minuut kwam de ploeg alweer op achterstand. Een corner vanaf de linkerkant werd hard binnengekopt door aanvoerder Matthijs Brink. Op slag van rust viel op discutabele wijze ook nog de 3-1 voor Borger die identiek was aan de eerste treffer. Gijs Roda kwam er opnieuw aan de linkerkant door, gaf de bal weer strak voor, maar ditmaal was het Floris Hiddink die de bal binnenliep. Roda zou voorafgaand aan de treffer in buitenspelpositie hebben bevonden maar scheidsrechter Dorgelo negeerde het vlagsignaal van zijn assistent. Hierdoor bleef de treffer staan en ging Borger met een 3-1 voorsprong de rust in.

SCN komt er niet aan te pas

Met twee wissels in de tweede helft voor SCN, één aan de vlag en één in het veld, probeerde de uitploeg terug in wedstrijd te komen. Echter werden alle ambities al snel naar de prullenbak verwezen door Hendrik Gustin. De middenvelder scoorde tweemaal binnen acht minuten spelen in de tweede helft. Na de 5-1 tussenstand leek Borger het welletjes te vinden en SCN was niet bij machte om iets terug te doen. Tien minuten voor tijd kwam Borger opnieuw tot scoren via Juvensli Walle waarna Dave Slomp namens SCN na een fout in de opbouw van Borger de eindstand op 6-2 bracht. Een ruime nederlaag dus voor een onherkenbaar SCN dat zaterdag niets te zoeken had in Borger.

SCN – Fit Boys

Volgende week nemen de nummers acht en zes, SCN en Fit Boys, het tegen elkaar op in Nieuwlande. Een belangrijk duel voor beide teams, want degene die wint neemt voorlopig afstand van de onderste plaatsen van de ranglijst.

Door: Marco Bruinsma