Gezondheid

Nog geen coronavaccinatie gehad en persoonlijke vragen of zorgen?

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat slechts een klein deel van niet-gevaccineerde mensen zich om principiële redenen niet wil laten vaccineren. Veel vaker gaat het om persoonlijke vragen of zorgen. Of om onbetrouwbare of onjuiste informatie via sociale media, vrienden of familie. Hierover kun je nu telefonisch in gesprek met de twijfeltelefoon (een samenwerking van ziekenhuizen) of informatie vinden op het platform overvaccineren.nl.

De Vaccinatie Twijfeltelefoon: 088 7 555 777
Twijfel je over de coronavaccinatie of wil je medisch advies of het in jouw situatie veilig is om je te laten vaccineren? Met die vragen kun je terecht bij de Vaccinatie Twijfeltelefoon. Ervaren medisch studenten staan je te woord en kunnen je informeren over de laatste stand van zaken omtrent de coronavaccins. Er is altijd een medisch specialist of huisarts aanwezig voor eventuele complexe vragen.

‘Over vaccineren’
Het platform ‘Over vaccineren’ voorziet je op toegankelijke wijze van betrouwbare informatie over vaccinatie, en geeft een overzicht van bronnen voor verdere verdieping in de onderwerpen.

Heb je prikangst?
In Drenthe proberen we, ondanks de versnelling van de boostercampagne, onze speciale prikangstlocatie nog zo lang mogelijk aan te bieden. Bel 0592-709709 om hier een afspraak voor te plannen of kijk op www.drenthevaccineert.nl/locaties voor de openingstijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen