Dialyse Kliniek Noord in Beilen.
Gezondheid

Dialysekliniek Noord in Beilen heet vanaf 1 januari Treant Dialysekliniek 

Dialysekliniek Noord in Beilen heet vanaf 1 januari Treant Dialysekliniek 

Beilen-Dialysekliniek Noord (DKN) in Beilen heet met ingang van 1 januari 2023 Treant Dialysekliniek. Ook het Dialysecentrum Emmen (DCE) op ziekenhuis locatie Scheper gaat verder onder deze naam.

Voor patiënten die gewend zijn naar Beilen te gaan verandert er niets. De zorg blijft zoals die altijd was: patiëntgericht, kleinschalig en dichtbij.

‘Treant is als enig aandeelhouder al jarenlang nauw betrokken bij DKN. Tot nu toe was DKN een aparte BV. Deze BV diende geen doel meer, maar bracht wel extra administratieve kosten met zich mee. Het was daarom logisch deze vorm van dialysezorg onderdeel te laten zijn van de zorg van Treant’, zegt Ron Akkerman, lid van de raad van bestuur van Treant. ‘De continuïteit van de zorg is gegarandeerd en we mogen vijftien zeer deskundige medewerkers welkom heten binnen de Treant-familie.’

De medisch specialistische zorg wordt al vanaf het allereerste begin van DKN geleverd door de nefrologen (internisten gespecialiseerd in nierziekten) van Treant. Zij blijven dit ook in de nieuwe constructie doen. De medewerkers van DKN komen in dienst van Treant. De locatie in Beilen is hiermee de 21ste locatie van Treant. 

Over de Treant Dialysekliniek

Wanneer iemands nieren niet meer goed werken, is een nierfunctie-vervangende behandeling nodig zoals hemodialyse of peritoneaal dialyse (buikspoeling).

In de dialysekliniek van ziekenhuis locatie Scheper in Emmen kunnen mensen 6 dagen en 7 nachten per week dialyseren. Hier kunnen alle categorieën patiënten met nierfalen terecht. Per week worden in Emmen zo’n 110 patiënten gedialyseerd.

In Beilen kunnen 32 patiënten per week worden behandeld. De kliniek biedt 6 dagen per week, van 8.00 tot 20.00 uur, volwaardige dialysezorg. De nefroloog beoordeelt of een patiënt stabiel genoeg is om te dialyseren in de dialysekliniek te Beilen. Anders wordt de patiënt in Emmen behandeld.

Op beide locaties is ook vakantiedialyse mogelijk, voor patiënten die in onze regio op vakantie zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen