Amusement

Thema-expositie Van Gogh geopend in De Tamboer

Thema-expositie Van Gogh geopend in De Tamboer

Hoogeveen-In 2023 is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh een periode doorbracht in Drenthe. Het jaar 2023 is dan ook uitgeroepen tot Van Gogh jaar. Op diverse manieren wordt hier in de regio aandacht aan besteed, ook in De Tamboer in Hoogeveen. Op 12 december is speciaal hiervoor een expositie geopend die gewijd is aan de Nederlandse grootmeester. Zo’n vijfentwintig professioneel werkende kunstenaars uit de regio laten werk zien waarbij ze reageren op de beroemde schilder: zijn leven, zijn werk, zijn omstandigheden. Iedere kunstenaar kiest een eigen invalshoek. De expositie is te bezoeken tot en met zaterdag 28 januari 2023, tijdens openingsuren van de Tamboer.

Maak op een interactieve manier kennis met kunstenaars

In het laatste weekend van januari vindt in heel Nederland het Nationaal Theaterweekend plaats. In De Tamboer valt er dit hele weekend van alles te beleven. Met op zaterdag 28 januari een Open Dag. De Tamboer zet dan haar deuren wagenwijd open met activiteiten voor jong en oud, backstage rondleidingen en nog veel meer. Er is dit jaar ook een kunstevent aan toegevoegd. Tijdens een interactieve kunstexpositie zijn veel verschillende kunstwerken te zien. Dwaal door de foyer tussen de stands die de kunstenaars hebben ingericht. Ga met de aanwezige kunstenaars in gesprek over het werk en geniet van performances van de kunstenaars Danielle Davidson en Linda Westera die bezig zijn op het kruispunt van beeldende- en musische kunst. De toegang is gratis. Ook de thema-expositie over Van Gogh is natuurlijk te bekijken tijdens het Nationaal Theaterweekend.

Previewavond
Ontdek op zaterdag 28 januari, tijdens de previewavond, wat er in het tweede deel van het theaterseizoen nog te beleven valt in De Tamboer. Een verrassende avond, inclusief enkele live optredens als voorproefje op het laatste deel van het theaterseizoen dat loopt tot aan de zomer van 2023.

Meer informatie op www.detamboer.nl/theaterweekend


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen