Rustig maar geslaagd Stay Tuned festival

Hoogeveen – Gisteravond werd al voor de derde maal het Stay Tuned festival gehouden, in het Podium in Hoogeveen. Dit festival draait om bands met een christelijke grondslag.

Dit jaar waren drie bands geboekt, waaronder twee Nederlandse, en een al langer bestaande Duitse band. Nadat het festival was geopend door de organisatie, mocht Nobuts beginnen met spelen.

Nobuts is een rockband die zijn nummers ook in het Nederlands zingt. De zanger heeft een zeer aanstekelijke energie, dat naast een energieke vorm van rock maakt dit een erg fijne band om naar te luisteren. Bij Nobuts kun je echt niet om het christelijke aspect heen, een van de nummers heet dan ook Psalm 88. Maar dat is dan ook de bedoeling van dit festival. Als christenen onder elkaar kunnen genieten van muziek.

Na Nobuts, staat de tweede Nederlandse band op het podium, Last Son of Eve. Zij zijn nog vrij nieuw in deze wereld, dit was pas hun 4e optreden. Toch timmert de zanger, Steef Broekhoef,  al sinds 2015 aan de weg, en hebben ze samen inmiddels een mooi repertoire ontwikkeld. Opvallend aan hun optreden was dat de zanger op de drums zat.  Last Son of Eve had een heel afwisselend repertoire met energieke heftige nummers, maar ook rustigere rock.

Als laatste kwam Dark Sky. En aan het publiek te zien was daar ook het grootste deel voor gekomen. Dark Sky is een Duitse band, die al sinds 1982 bestaat. Het Duitse zou je trouwens niet eens verwachten, de zanger deed de gehele show in het Engels. Dark Sky heeft een hele eigen sound met veel energie. Ze speelden overigens met een drummer waar ze slechts een keer mee hadden kunnen oefenen. Dit was niet op te merken tijdens het optreden. Dark Sky wist het publiek goed op te zwepen, en sloot dan ook met nog een aantal toegiften af. Top afsluiter van de avond.

Al met al is Stay Tuned absoluut een festival wat de moeite waard is.

[metaslider id=24225]

Tekst & foto’s: Lianne van der Vinne