Hoogeveense Harmonie schittert in het westen

Hoogeveen: Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie is gisteren ( zaterdag 16 november) op een nationaal muziekconcours geweest in Hoofddorp en heeft daar heel veel succes geoogst!

Eens per drie jaar willen de musici van de Hoogeveense Harmonie haar muzikale talenten tonen aan een deskundige jury. Deze mogelijkheid bestaat ieder seizoen een aantal keren bij concoursen van de KNMO ( Koninklijke Nederlandse Muziek Organisaties ). Afgelopen zaterdag was er zo’n nationaal muziekconcours in het Noord-Hollandse Hoofddorp in Theater De Meerse.

In voorbereiding heeft de Hoogeveense Harmonie naast de reguliere repetities , speciale studiedagen georganiseerd om zo goed mogelijk voor de dag te komen in Hoofddorp. Dirigent Berjan Morsink is bijna twee jaar de vaste dirigent en artistiek leider en besloot het orkest eerst goed te willen leren kennen op dit concours als festivaldeelnemer. Om zo in 2020 uit te komen op een KNMO concours voor de punten.

Dat zijn missie volledig geslaagd is bleek uit het overweldigende juryrapport wat is opgemaakt door de driekoppige jury: Danny Oosterman, Arie Stolk en Bauke Schut die alle drie ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse blaasmuziek.

Als inspeelwerk werd Reconoscente van Arend Gerst gespeeld waarvan de jury zei dat het zeer gedurfd maar heel mooi werd gebracht. Vervolgens werden Three City Sketches van de Engelse componist Philip Sparke en Pinocchio van Alex Poelman uitgevoerd. Een paar punten uit het rapport: “Zeer kleurrijk gespeeld, de secties complementeren elkaar heel goed, zeer knap gedaan”. “ Jullie schakelen met het grootste gemak van het een naar het ander. Een prima vertolking van dit mooie werk waar ik alleen maar bewondering en respect voor heb”. “Wat hoor ik veel goede muzikanten, heel goed werk van de grote regisseur( lees dirigent ). We hebben genoten van dit mooie orkest en mooie dirigent!”.

Heel bijzonder was het feit dat jurylid Arie Stolk naar dirigent Berjan Morsink kwam na afloop en zei dat hij ontzettend had genoten en waarom het orkest niet voor de echte punten had deelgenomen! Een groter compliment was niet denkbaar.

Bestuur en leden van de Hoogeveense Harmonie zijn erg blij en tevreden over het behaalde resultaat en kan zeker verder groeien met de prachtige kritieken van de jury om vervolgens in 2020 wederom deel te nemen om de kwaliteit en het speelplezier te vergroten!

De Hoogeveense muzikanten gaan zich nu voorbereiden om de kerst, het muziektheater van 5 april in het kader van de 75 jarige bevrijding van Nederland  en traditiegetrouw het nieuwjaarsconcert op 19 januari in Theater De Tamboer.