Publiek geniet nog één keertje van No Name in de Tamboer

Hoogeveen – No Name kwam Zaterdagavond nog één keer een concert geven  in een zo goed als uitverkochte Tamboer. Het publiek kon deze avond genieten van een avond vol muziek en gezelligheid.

In het seizoen 2018-2019 stond No Name weer even in de spotlight tijdens Meziek uut Veen. Een gezamenlijk project van de culturele instellingen: Bibliotheek/Verhalenwerf, Het Podium en De Tamboer. Verschillende bands die in de jaren ’60, ’70 en ’80 succes hadden gekend speelden tijdens dit project op verschillende podia. In april 2019 werd het project afgesloten, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Daarom gaf No Name nog één keer een concert in De Tamboer!

Over No Name

De band No Name werd in 1967 opgericht door André Damming en Bertus ten Caat. Zo’n vijfenveertig jaar waren de bandleden bijna nooit thuis in het weekend. Elk weekend vierde de band namelijk feest. Met name in de jaren ’70 waren ze erg succesvol. Ze deden mee aan talentenjachten en speelden bij omroepen zoals KRO en NCRV.

In 1998 won de groep, inmiddels vesterkt door de zangeressen Esther en Tamara ten Caat, de landelijke ABBA lookalikecontest van Radio 2 met het nummer Waterloo. Eén van de hoogtepunten van de band!

Na zo’n vijftig jaar besloot de band dat het genoeg was geweest. Toch kwamen ze nog één keer terug en wel in De Tamboer!

Foto: Marcel Uiterwijk

Met Koopman op pad maakte eerder deze week een item over No Name