Honderden Hoogeveners protesteren tegen bezuinigingen sociale regelingen

Hoogeveen – De boodschap is duidelijk. Stop de bezuinigingen op de thuiszorg, de meerkostenregeling, de jeugdzorg en andere sociale regelingen. De SP was de zaterdag voor de behandeling van de begroting aanwezig op de Hoofdstraat om protest kaarten te verzamelen.

,,Het liep bij vlagen storm van mensen die ook een actiekaart op de stand kwamen invullen”, vertelt SP-raadslid Jutta van den Oord. ,,Ook veel goede gesprekken. Mensen die hun hart uitstorten over waarom de thuiszorg onmisbaar is en wat ze meegemaakt hebben. Veel complimenten voor de actie. Opvallend ook hoeveel mensen zich afvragen waar we in een rijk land als Nederland mee bezig zijn”.

De ingevulde kaarten gingen op grote rode boerenzakdoeken aan een waslijn. Dit omdat de Hoogeveense bezuinigingen volgens de SP om te Huilen zijn met een hoofdletter H. Bij de behandeling van de begroting in de gemeenteraad wil van den Oord met alle ontvangen protestkaarten onderstrepen dat bezuinigen op sociale regelingen in Hoogeveen zeker geen goed idee is.