Amusement

Japanse Taiko-drumgroep Yamato brengt overweldigende energie in het theater

Hoogeveen – Op zaterdagavond trad Japanse Taiko-drumgroep Yamato weer op in Theater de Tamboer. Zoals ieder jaar werd de groep weer vol applaus ontvangen door het publiek. Al ruim 10 jaar trekt de groep de wereld rond en ze blijven razend populair met hun Taiko drums.

Dit jaar trekken ze tot en met 31 mei door Nederland met hun voorstelling  ‘Hinotori’ – The Wings of the Phoenix. In totaal bestaat de groep uit een dozijn drummers, die vol passie en energie een breed optreden geven met Japanse Taiko drums en andere Japanse instrumenten. Zo kwamen de Shamisen (Japanse gitaar) voorbij en de Shakuhachi (Japanse bamboefluit), maar ook de Koto: een bijzonder 13-snarig Japans instrument dat van oorsprong uit China kwam met slechts 5 snaren.

De interactie met het publiek blijft altijd bijzonder met Yamato. Ondanks de taalbarriére proberen ze altijd een stukje van de taal van de bezoekers te praten, maar zelfs zonder woorden weten ze perfect duidelijk te maken wat ze willen zeggen. En het publiek reageert moeiteloos!

Aankomende evenementen