©foto: Martin Schonewille
Algemeen

Eerste SchutDoeDat dag was geslaagd, zelfs het weer werkt mee

De eerste SchutDoedat dag van het Belevingsbos is goed verlopen.   De werkgroep had een aantal klusjes staan die te groot waren voor de kleine vaste vrijwilligers groep, daarom een oproep aan het hele dorp om mee te helpen om o.a. zwerfafval door het hele dorp op te ruimen en 20 kuub zand rondom de speeltoestellen te brengen.  Ook zijn er staalmatten rondom de container geplaatst en is hier klimop tegen aan gezet.  Over een poosje is hopelijk de container ‘opgegaan’ in de natuur. 

Gelukkig mochten wij deze natte morgen toch nog vele vrijwilligers verwelkomen en op moment dat wij wilde starten was het ook droog. Nog 2 x een piepklein buitje maar verder goed weer om te klussen. 

De Zwerfafvallers waren verheugd hoe schoon Noordscheschut was en kwamen met nauwelijks halve zakken aan zwerfafval weer terug naar het bos.  Aan de Weg om de Oost daar lag de meeste afval, groot en klein afval.  

De 20 kuub zand wegscheppen en kruien naar de speelobjecten was een zwaar klusje omdat de paden zeer nat en slecht waren.  Het is ook nog de bedoeling om het slechte pad langs de ijsbaan en bij de paden bij de schommels en zo aan te pakken, maar wij wachten even het mooie en droge weer af. 

Er kwamen ook een aantal kinderen ons helpen en die hebben ook nog een mooie boomschijf met dierkop er op mogen maken of een houten uil.  We hebben afgesloten met een lekker bakje patat en een snack van Troost en hebben lekker bij de kachel van Boules Doar mogen zitten.  Fijn dat wij hier altijd welkom zijn met onze activiteiten.  Foto: Schonewillefotografie

Aankomende evenementen