Vanaf 7 juni Techniekweek Drenthe in Tiendeveen

Tiendeveen – Op donderdag 7 juni a.s. organiseren RSG Wolfsbos en Stichting Bijeen, in Tiendeveen, een W&T-café voor leerkrachten, leidinggevenden van PO en docentenonderbouw van VO. Een W&T-café is een informele bijeenkomst waar leerkrachten en leidinggevenden van verschillende scholen elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen rond wetenschap en techniek met elkaar kunnen delen. Het onderwerp van dit W&T-café is ‘Techno 21’, techniek en wetenschap binnen het onderwijs in de 21ste eeuw.

Het W&T-café heeft tot doel leerkrachten en leidinggevenden te inspireren om met wetenschap en techniek aan de slag te gaan. Maar ook om  hen op nieuwe ideeën te brengen en nieuwe mogelijkheden aan te reiken. Leerkrachten kunnen er terecht met vragen over W&T in de klas en krijgen praktische tips en ideeën die gebruikt kunnen worden in de les. Daarnaast komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van W&T aan bod.

Als openingsspreker is Cees Bijl gevraagd, lid van de landelijke regiegroep techniekpact en gedeputeerde van de Provincie Drenthe. Als inleidende spreekster hebben we Cindy Bulten, van edu-motion, met als overtuiging dat ICT en goed onderwijs onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Verder worden er o.a. workshops gegeven door Techniek Talent, Yellow Ducks, 3D kanjers en edu-motion.

Het programma van het W&T-café in Tiendeveen, bestaat onder andere uit een gastspreker en een serie workshops. De middag begin vanaf 16.00 uur, locatie OBS Tiendeveen (Molenweg 4-b, 7936 PB Tiendeveen). Opgeven kan al via Renate Wiggers, [email protected].