112/Misdaad

Verdachte in zaak Djamilla verdacht van gekwalificeerde doodslag

Assen/Hoogeveen – De verdachte in de zaak over Djamilla Marissen wordt verdachte F.D. uit Hoogeveen niet langer beschuldigt van moord, maar van gekwalificeerde doodslag. Het Openbaar Ministerie kwam met de verdenking dat de man Djamilla, de 12-jarige dochter van zijn vriendin, seksueel misbruikte voor hij haar wurgde.

Het misdrijf vond plaats op 14 oktober 2017 in Punthorst, nabij Staphorst. De man meldde zich na het misdrijf bij het politiebureau in Assen, met het lichaam van Djamilla in zijn auto.

De man werd verdacht van moord, maar deze tenlastelegging is aangepast. De man wordt niet meer beschuldigt van moord, maar van gekwalificeerde doodslag. Hierbij heeft de dader voor de moord nog een ander strafbaar feit gepleegd: Om zichzelf straffeloosheid te verzekeren, wordt iemand gedood. Na het uitgebreide verhoor dat vorige week plaatsvond, heeft het O.M. het verzoek van een reconstructie ingetrokken. De Hoogevener F.D. heeft een psychiatrisch onderzoek ondergaan waar geen uitlatingen over zijn gedaan. Wel gaf de emotionele verdachte tijdens de zitting aan dat hij last had van nachtmerries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen