Algemeen

Uniek landelijkproject gaat van start in Hollandscheveld

Hollandscheveld – De handtekeningen zijn gezet. De samenwerking gaat van start. Inwoners kunnen voor vragen en allerlei mogelijke oplossingen bij één aanspreekpunt terecht. De zorgverzekeraar Zilveren Kruis, het Zorgkantoor en de gemeente hebben als geldschieters hun handtekening gezet om het de zorgaanbieders mogelijk te maken elke vorm van zorgverlening aan alle kwetsbare inwoners integraal te regelen.

De dorpscoöperatie en de zorgaanbieders Beter Thuis Wonen, Buurtzorg, Icare en NNCZ/Beatrix hebben er voor getekend om in Hollandscheveld met elkaar samen te werken alsof het voor de inwoners één organisatie is.Dit maakt dat in Hollandscheveld een landelijk uniek project van start gaat.
De betreffende bijeenkomst in ’t Anker had een feestelijk tintje, want het is de kroon op een drie jaar durend overleg. Daarom waren de saxofonisten Jan de Wilde en Jans Strijker uitgenodigd om de avond luister bij te zetten.Wethouder Erwin Slomp, gedeputeerde Henk Jumelet en bestuurder Roeli Mossel van de NNCZ/Beatrix waren de sprekers.
De gedeputeerde sprak zijn waardering uit voor het bereikte resultaat. Nu gaat het in Hollandschgeveld om het belang van de mensen en niet om het zorgsysteem. Hij deelde mee dat je zou kunnen zeggen dat hiermee de victorie in Hollandscheveld is begonnen.
De wethouder noemde het ‘een uniek project waar we trots op mogen zijn dat het hier in onze gemeente Hoogeveen en hier in de plaats Hollandscheveld gaat gebeuren’. Wethouder Slomp zegt, ’dat het fijn is om te constateren dat het experiment wordt uitgevoerd op basis van wederkerigheid en het gedeelde vertrouwen dat het bijdraagt aan betere zorg voor kwetsbare mensen’.
Roeli Mossel van de NNCZ/Beatrix memoreerde de lange weerbarstige weg die afgelegd moest worden om tot dit resultaat te komen en sprak haar waardering uit voor de volhoudendheid van de dorpscoöperatie. Ze zei er ‘van overtuigd te zijn dat dit project zal bijdragen aan de kwaliteit van leven en dat alle kwetsbare mensen in het dorp dit zullen merken. Zo lang mogelijk middenin de samenleving blijven staan door er zo veel mogelijk aan te blijven meedoen. Maar wie hulp en zorg nodig heeft krijgt deze op maat geleverd.’
Jan de Vries van de dorpscoöperatie bedankte Roeli Mossel voor haar grote inzet. ‘Roeli was meer dan 3 jaar lang onze stuwende kracht met een duidelijke visie die ons steeds weer stimuleerde om verder te gaan’. Hij zei, dat hij deze bijeenkomst ziet als een startpunt om de zorg echt over een andere boeg te gooien. ‘Maar er ligt wel een grote uitdaging voor zowel de professionals als voor al die vrijwilligers van de dorpscoöperatie. Essentieel is, dat wij met elkaar in relatie tot de cliënt aan de slag gaan alsof wij één zorgaanbieder zijn.’
Er waren op de bijeenkomst circa 45 belangstellenden, waaronder relatief veel vrijwilligers van de dorpscoöperatie.
Op de foto: het moment van ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.
Foto: Marcel Uiterwijk bron: Puur Hollandscheveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen