Terreur oefening niet door gegaan onder druk onderwijsinspectie

Hoogeveen – Onder druk van de Onderwijsinspectie is de terreur oefening die eerder dit jaar zou worden gehouden op het Alfa College niet doorgegaan. Dit zou blijken uit mails en interne documenten die het Dagblad van het Noorden in handen heeft.

Na de landelijke ophef en kritiek over calamiteitenoefening waarbij waarheidsgetrouw het nabootsen van een terroristische aanslag op de school stond gepland bracht het Alfa College het volgende op hun site naar buiten:

De geplande calamiteitenoefening heeft zodanige aandacht veroorzaakt dat we verwachten dat er a.s. woensdag onvoldoende focus is voor het oefenen zelf. Het doel om te oefenen met geweldsdreiging blijft de aandacht houden van het Alfa-college en de politie om zo goed voorbereid te zijn en te blijven op eventuele incidenten.

De bedoeling van de schoolleiding was om een oefening te houden om wat te doen bij een ‘schoolshooting’ zoals die veelvuldig voordoen in Amerika. In de eerste 5 maanden van 2018 vonden daar 23 incidenten plaats op scholen waarbij vuurwapens bij waren betrokken en tientallen leerlingen en onderwijspersoneel gewond raakten of gedood werden. (Bron: CNN)

Tegen DVHN geeft de onderwijsinspectie aan niet goed te hebben gehandeld in de het geval van het Alfa College “Dat wij de veiligheidsoefening in Hoogeveen hebben afgeraden is niet goed geweest. Dat had niet gemoeten”, aldus de inspectie.