Algemeen

Alfa College oefent terroristische aanslag

Hoogeveen – Middels een brief die ondertekend is door Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college Hoogeveen. Laat de school weten volgende week een ‘school-shooting’ te  doen .

‘Toename van dreiging reëel’

Dit betekend het waarheidsgetrouw nabootsen van een terroristische aanslag op de school . Alles betreft een oefening in het kader van terroristisch dreigingsgeweld. De terreuroefening vind plaats op 13 juni. Op drie tijdstippen, in drie verschillende gebouwen vinden onaangekondigde „aanvallen” plaats.

Omdat het de eerste keer is dat de school een ‘school shooting incident’ waarheidsgetrouw gaat nabootsen, meldt de school dit van tevoren. Het moet voor alle studenten en medewerkers duidelijk zijn dat er sprake is van nabootsing”, schrijft regiodirecteur Jan Berend van der Wijk in een brief aan de studenten.

“Helaas horen en lezen we regelmatig over school shootings in Amerika. In Nederland is een toename van dreiging op dit gebied reëel”, aldus regiodirecteur Van der Wijk. Hij kondigt een waarheidsgetrouwe oefening aan, waarbij een verdachte speelt dat hij dreigend door de gangen gaat. Foto: Pixabay

9 gedachten over “Alfa College oefent terroristische aanslag

 • Sowieso belachelijk om zoiets te doen, in welke film denkt die Jan Berend van der Wijk te spelen en wil de leerlingen als goedkope figuranten gebruiken?
  We leven niet in Amerika waar iedere gek aan een vuurwapen kan komen, ik ben blij dat ik geen kinderen op die school heb.

  • Totdat zoiets ook in Nederland gebeurt klinkt het misschien belachelijk. En elke gek kan aan een vuurwapen komen. Kijk maar naar wat er een aantal jaren geleden in Alphen aan den Rijn is gebeurd. Geen idee ook hoe VoIkert van der G aan z’n wapen kwam.

  • Dat zijn er nogal een paar, ik weet niet hoe het nu zit. Maar zo’n 25 a 26 jaar geleden was het niet zo moeilijk om ( in Hoogeveen ) aan een splinternieuw vuurwapen te komen, inclusief een ruime voorraad munitie.

  • Er worden inderdaad mensen vermoord en dat is natuurlijk erg.
   Deels gebeurd dit in het criminele milieu, deels in de relationele sfeer en ook door gewone gekken!
   In deze oefening gaat het om “school-shooting” en niet om “gewone” moorden!
   Zover ik begrepen heb uit de media is het in Nederland 2 keer voorgekomen dat iets dergelijks op een school is gebeurd. Erg genoeg natuurlijk maar om nou van dit soort oefeningen op een school te doen vind ik van de gekke. Ouders hou je kinderen die dag lekker thuis en leerlingen neem maar een snipperdag van school en laat je niet gebruiken voor deze slechte B-film!

 • Vind het wel goed dat het gebeurt en ja natuurlijk is het op dit moment een ver van je bed show en natuurlijk ga je er niet van uit dat het gebeurt of nou ja hoop je dat het niet gebeurt. Maar er hoeft maar 1 gek tussen te lopen we kunnen met zijn allen wel kop in zand steken en denken dit gebeurt hier niet! maar de geschiedenis heeft al vaak genoeg geleerd dat ook hier dergelijke dingen kunnen gebeuren.

   • Denk dat het niet door een school komt die er liever op voorbereid is.
    Je hoeft het journaal maar aan te zetten internet te openen of whatever en het komt in alle geuren en kleuren voorbij.

Geef een reactie