Programma protest demonstratie sluiting verloskunde bekend

Hoogeveen. Zaterdag 19 mei is er een demonstratie tegen de voorgenomen sluiting van de afdeling Verloskunde op ziekenhuis Bethesda.
Vanaf 11.00 uur verzamelen voor het raadhuis. Vertrek van de stoet om 11.30 uur naar Bethesda, waar we tegen vijf voor twaalf verwachten aan te komen.

Al langere tijd zijn er binnen de ziekenhuizen van Treant problemen op de kraamafdeling in Emmen. De Raad van Bestuur maakte afgelopen dinsdag bekend deze problemen nu op te willen lossen door de zorg in Emmen te concentreren. Dit betekent echter dat honderden ouders en kinderen niet meer gewoon in Hoogeveen of Stadskanaal terecht kunnen, maar uit zullen moeten wijken naar andere ziekenhuizen in de regio in geval van calamiteiten.
Bovendien komt de toekomst van Bethesda als volwaardig ziekenhuis nog meer onder druk te staan.

De SP heeft daarom het initiatief genomen voor een protest demonstratie en nodigt iedereen uit hieraan deel te nemen. Inmiddels hebben ook GL en Gemeentebelangen laten weten mee te doen. Naar verwachting volgen ook de andere partijen en organisaties. Vanaf 11.00 uur zijn er enkele korte toespraken voor het raadhuis. Om 11.30 uur gaat het richting Bethesda.
Neem potten en pannen, toeters en bellen mee om het protest tijdens de tocht ook duidelijk te laten horen.