Algemeen

Kantlijn: HOOGEVEEN STROOP JE MOUWEN OP!!!

Gaat Hoogeveen de mouwen opstropen en de vuisten ballen? Dat is een vraag die zaterdag beantwoord zal worden, als blijkt hoeveel mensen gehoor geven aan de oproep van SP en GroenLinks om te demonstreren tegen de voorgenomen sluiting van verloskunde en kinderafdeling in Hoogeveen. Het bericht kwam gisteren keihard aan in Hoogeveen en SP en GL stroopten onmiddellijk de mouwen op om in actie te komen. Zaterdag aanstaande. Om 12 uur. Bij ziekenhuis Bethesda. Omdat het voor ons ziekenhuis één minuut voor twaalf is. De geschiedenis leert namelijk dat sluiting van verloskunde en kinderafdeling het einde van ziekenhuizen betekent.

Hoogeveen stroop je mouwen op!

Op 13 februari 2017 barstte de Tamboer uit haar voegen door de boosheid van een stampvolle grote zaal en een stampvolle foyer. Treant beloofde beterschap en zou gaan werken aan het herwinnen van verloren vertrouwen. Zoals alle beloftes van Treant was ook dit een loze belofte. Het vertrouwen in de zorggroep daalt verder en verder en met dit rampzalige voorgenomen besluit heeft men een absoluut dieptepunt geschapen. De woorden van mevrouw van de Wiel dat zij er buikpijn van heeft neem ik voor wat ze waard zijn en dat is niet veel. Mevrouw kan wat mij betreft niet genoeg buikpijn krijgen de komende tijd.
Maakten vorig jaar de jongere generaties in Hoogeveen zich kennelijk niet echt druk om de ontwikkelingen in Bethesda, dit jaar staan zij in de roos van de schietschijf. Het zijn niet de bejaarde vrouwen die zwanger worden, maar de jonge. Het zijn niet de bejaarden die kleine kinderen hebben die soms heel erg ziek kunnen worden, maar de jonge ouders. Het zijn wel de bejaarde opa’s en oma’s die zich nu zorgen moeten maken over de zorg voor hun kleinkinderen. Treant zal ongetwijfeld sussende woorden spreken en proberen de zorgen weg te nemen door te stellen dat de zorg in het Scheperziekenhuis goed is en bereikbaar en organiseerbaar met 8,8 kinderartsen, maar dat neemt niet weg dat een ziekenhuisopname voor kinderen toch al een traumatiserende gebeurtenis is, die nu alleen maar erger wordt, want in hoeveel jonge gezinnen werken beide ouders, omdat het vaak met één inkomen niet te doen is. Kunnen zij vaak en lang genoeg naar hun zieke kind in Emmen toe? Ik denk het niet.
Er is dus alle reden voor alle generaties in Hoogeveen om zaterdag naar het Bethesdaziekenhuis te gaan. Dat er lawaai zal zijn is niet te vermijden, maar gezien het feit dat je in Bethesda hooguit 24 uur op de AZA afdeling verblijft en dan naar een IC elders wordt getransporteerd. Treant wil dan graag dat elders in Emmen is, maar het kan net zo goed Zwolle of Groningen zijn. En verder staat Bethesda bij voorkeur in de weekends zo leeg als maar mogelijk is. Wie er dan toch ligt zal zich gesteund voelen als duizenden mensen voor de deur van Bethesda vechten voor het voortbestaan van het ziekenhuis.
Ik zeg duizenden, want de duizend van april 2013 en de 1400 van 13 februari 2018 waren blijkbaar niet genoeg. DUIZENDEN moeten het er zijn. Het is één minuut voor twaalf voor Bethesda en dus is het voor Hoogeveen NU OF NOOIT. Wat we kwijt raken krijgen we niet terug.
Gemeentebelangen en CDA roeren inmiddels ook de trom. Ze gaan “dwingende vragen” stellen aan het college. De helden.

Overzicht volle zaal tijdens de bijeenkomst op 13 februari 2017 in de Tamboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen