Flynn Peeks verrast met NJK limiet

Hoogeveen – Bij een tweedaagse wedstrijd in Alkmaar was het Flynn Peeks die iedereen verraste met de limiet op de 200m rugcrawl die nodig is om in juni te mogen starten bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

Met een tijd van 2.43.12 bleef hij onder de 2.43.85 die nodig was en veroverde daarmee zijn startbewijs voor het NJK in Eindhoven.
Dit was op zondag maar op zaterdag zwom hij op de 100m rugcrawl al een dik p.r. van vier seconden en ging op zondag bij de 200m rug op dat p.r. weg en bleef het volhouden tot het eind met als resultaat een mooi tijd.
De zwemmers met een NJK of NK limiet waren het hele weekend in Alkmaar om daar op vrijdagavond, zaterdag en zondagmorgen te trainen in het 50m bad met daarnaast op zaterdag en zondagmiddag een wedstrijd.
De andere zwemmers van Hoogeveen kwamen twee dagen naar Alkmaar toe om alleen de wedstrijd te gaan zwemmen.
Voor de N(J)K zwemmers pakte dit goed uit, de ploeg was erg gedreven en ondanks de trainingen van ieder twee uur werden er nog veel persoonlijke records gezwommen.

Mac Peeks zwom zaterdag op de 200m wisselslag de limiet en ging met 2.32.00 net onder de 2.32.68 die nodig was.
Charlotte Wilbers deed dit op de 200m rug waar haar tijd van 2.33.77 drie seconden sneller was dan haar p.r. en daarmee onder de 2.34.83 bleef die ze moest zwemmen.
De jongste die dit weekend mee was, Charley Blide, deed goede zaken en zwom op zaterdag de tijd van de 100m vrije slag sneller dan ooit 1.07.30 en op de zware 400m wisselslag ging ze zelfs 11 seconden sneller naar nu 6.04.92 .
Alinda Dingshoff die i.v.m. haar examens alleen op de zaterdag de wedstrijd zwom en op zondag na de ochtend training weer naar Hoogeveen ging, deed op zaterdag de 100m vrije slag en dook onder de één minuut met 0.59.07, wat een nieuw Drents record betekende.
Owen Peeks, de oudste van de broers Peeks, zwom dit weekend een zwaar programma en dat naast de uren trainen leverde hem dat mooie tijden op.
Hij schuwt het zware trainen nooit en gaat iedere afstand vol voor de winst en goede tijden.
Hij zwom de 400m wisselslag, 200m vrije slag, 200m wisselslag en de 400m vrije slag waarbij hij op de laatste afstand de 400m vrije slag een kleine p.r. 4.22.49 op de klokken zette, bij zijn andere afstanden zwom hij op zijn p.r. en dat was knap in zo’n zwaar weekend.
Coen de Lang, Thomas Kappe, en Niels van Eck hielden het bij de wat kortere afstanden al zwom de laatste daarbij wel de 400m wisselslag.
Coen de Lang zwom op de 50m en 100m vlinderslag een mooie p.r. waar hij zelf erg blij mee was.
Voor deze heren en datzelfde geld voor Maik Huser, Erwin Heinsius en Junior de Bruin, zijn dit weekenden om vooral te kijken wat ze kunnen en hun afstanden eens op een andere manier te gaan zwemmen.
Mirthe Schenkel had hiervoor wat andere afstanden gekozen, met daarbij wel de 50 en 100m schoolslag, die momenteel niet zo goed lopen, haar lengte zit in de weg en daar zal eerst de kracht in moeten komen.
Geduld wat ook geldt voor Miron Schimmelpenning en Senna van der Veen, beide groot en niet sterk genoeg en daar zullen ze op moeten wachten, al zwom Senna vandaag een kleine p.r. op de 200m vrije slag.
Wiktoria Redzimska is weer helemaal hersteld van de waterpokken en zwom hele goede tijden op haar afstanden en trainde weer op volle sterkte wat zal leiden tot mooie tijden.
Leah Annakotta kwam niet voor niets naar Alkmaar want zij zwom op een aantal afstanden nieuwe tijden, wat ook voor Dominique Dingshoff het geval was die op meerdere afstanden haar tijden aanscherpte.
Julia Redzimska en Manon Tiggelaar kwamen voor een dag naar Alkmaar en Manon zwom een dik v p.r. op de 50m vlinderslag.
De zwemmers zullen deze week de trainingen in de Dolfijn en vooral “de Waterlelie”50m bad in Zuidwolde oppakken en gaan a.s. weekend sprinten in Veenendaal.
Daarna zal het vizier gericht zijn op de Regio Kampioenschappen in het 50m bad van Drachten.