Algemeen

Ook op Koningsdag: hou je aan de maatregelen

Hoogeveen – Je kent de waarschuwing inmiddels vast wel en hebt deze afbeelding ongetwijfeld eerder voorbij zien komen. Maar de boodschap blijft gelden. Ook op Koningsdag

Zorg voor elkaar en blijf daarom thuis op Koningsdag. Dat is zondag de oproep van het Veiligheidsberaad, dat wordt gevormd door de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in het land. “We zullen optreden als groepen samenkomen.”

De verjaardag van onze Koning vieren we dit jaar anders als gevolg van de coronacrisis. We zorgen voor elkaar en blijven daarom thuis. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de verspreiding van het virus wordt beperkt. Voorzitter Veiligheidsberaad Hubert Bruls: “Hoewel er gunstige ontwikkelingen in de verspreiding van het coronavirus lijken te zijn, worden er nog steeds mensen ziek en overlijden er elke dag mensen. De oproep om vooral thuis te blijven geldt dus ook op Koningsdag. Ook morgen wordt er opgetreden tegen groepsvorming, bijvoorbeeld op straat, parken of in winkels. Gelukkig zien we dat de meeste mensen zich nog steeds houden aan de kabinetsmaatregelen en proberen om de afstand van 1,5 meter aan te houden.”

Online initiatieven Koningsdag
Heel Nederland viert morgen samen feest. We doen dat online, waarbij iedereen kan meedoen, zonder de straat op te hoeven gaan! Alle informatie hierover is te vinden op de speciale website www.koningsdagthuis.nl.

Algemeen beeld veiligheidsregio’s zondag 26 april
Zondag was het drukker op straat , vooral in grotere stadscentra, parken en tuincentra, maar er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Op de plekken waar het drukker was, werden de maatregelen goed nageleefd, zodat de situatie beheersbaar bleef. Bruls: “Ondanks de toegenomen drukte op straat is het beeld dat de 1,5 meter afstand doorgaans door mensen wordt opgevolgd. Met name in stadscentra is de openbare ruimte een aandachtspunt. Winkels hebben hun maatregelen al aangepast, zodat winkelen veiliger is dan een aantal weken gelden. Gemeenten en winkeliers kunnen onder andere bekijken of ze slimme routes in de stadscentra kunnen bepalen, zodat mensen elkaar minder tegenkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen